AcasăPoliticA fost semnalată prima eroare la alegerile parlamentare

A fost semnalată prima eroare la alegerile parlamentare

Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Nr. 1 Alba, întrunit în şedinţă timp de mai multe ore sâmbătă seara, a apreciat că greşeala în ceea ce priveşte numărul circumscripţiei de pe ştampilele de control distribuite unui număr de 390 de secţii de votare este “o eroare materială care nu este de natură a influenţa procesul electoral”, conform stiripesurse.ro.

 

Birourile secţiilor de votare din judeţul Alba, cu excepţia municipiului Alba Iulia, urmau să se întocmească duminică dimineaţa, înainte de începerea votării, un proces verbal în care se va consemna eroarea de pe amprenta ştampilei de control cu privire la numărul circumscripţiei electorale, care va fi semnat de către toţii membrii acestora, a decis Biroul Electoral Judeţean BEC Nr. 1 Alba.

 

Pe procesul verbal va fi aplicată ştampila de control, aceasta urmând să fie utilizată apoi în procesul electoral. Procesul verbal va fi predat în original BEC Nr. 1 Alba.

 

Practic, eroarea a fost înregistrată pe toate ştampilele de control distribuite în 77 din cele 78 de unităţi administrative-teritoriale din judeţ, cu excepţia municipiului Alba Iulia, unde numărul coincide cu cel al al circumscripţiei judeţene, respectiv 1.

 

BEC Nr. 1 Alba s-a întrunit sâmbătă seara, în urma sesizării depuse de către Instituţia Prefectului, care a semnalat faptul că pentru un număr de 390 de secţii de votare ştampilele de control au fost confecţionate cu amprenta eronat tipărită în ceea ce priveşte numărul circumscripţiei. Sunt inscripţionate corect celelalte elemente de identificare, respectiv numărul secţiei de votare şi numele judeţului.

 

Înainte de a emite o decizie în acest caz, BEC Nr. 1 Alba a solicitat o opinie şi Biroului Electoral Central.

 

Eroarea a fost semnalată presei de către PSD Alba.

Ultimele Articole