x


  • EUR
    4.8288
    USD
    4.4163
string(16) "instant-articles"

A FRAUDAT examenul de angajare la NUCLEARELECTRICA. Dar a fost prins dintr-o prostie

Organizarea unui examen de fațadă a avut un sfârșit neașteptat.

Author: Mihai Voican | Sursa: Ziare.com | Publicat: 13.01.2020, 8:55

Cum ar fi daca aplici pentru un post de economist intr-o mare companie de stat, iar inainte de examenul pentru angajare primesti pe e-mail subiectele rezolvate chiar de seful comisiei de concurs? Contracandidatii pe acest post nu au nicio sansa, iar angajarea ar fi ca si asigurata. Un examen de fatada!

 

Fix acest lucru s-a intamplat in vara anului 2018, cu ocazia ocuparii unui post de economist in cadrul Departamentului Implementare Proiect U3-U4 CNE Cernavoda – Directia Dezvoltare Investitii al Societatii Nationale Nuclearelectrica SA.

 

Fericita castigatoare a postului, Cristina G., din Teleorman, absolvise in 2018 Facultatea de Administratie si Afaceri, din cadrul Universitatii Bucuresti, fiind licentiata in stiinte economice. Ce a contat pentru a fi favorizata la examenul de angajare nu au fost insa studiile sau competentele, ci faptul ca nasul sau era consilier pe probleme energetice in Guvernul Romaniei, potrivit unei anchete DNA.

 

Detaliile apar in procesul in care Constantin-Alexandru Havris, director al Directiei Dezvoltare Investitii in cadrul SN Nuclearelectrica SA si membru al comisiei de examinare pentru angajare, a fost condamnat la 1 an si 2 luni de inchisoare cu suspendare pentru infractiunile de fals in inscrisuri private si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

 

Decizia a fost data de Tribunalul Bucuresti pe 17 octombrie 2019, dar Havris a contestat-o la Curtea de Apel Bucuresti. Urmatorul termen din acest proces este pe 7 februarie 2020, potrivit portalului instantelor.

 

Detalii inedite apar in paginile acestui proces de la Curtea de Apel Bucuresti.

 

Articolul integral pe ZIARE.COM