A început sezonul țânțarilor. Cum îi ținem la distanță

Odată cu vara a venit și sezonul țânțarilor. Aceștia ne deranjează în zilele anotimpului cald, când tot ce ne dorim este să ne relaxăm. Există câteva spray-uri și alte tipuri de soluții ca să ne protejăm de ei, dar la fel de eficiente sunt și câteva plante de care țânțarii nu se apropie.

Prima soluție este să nu te expui la mușcăturile țânțarilor. Iată câteva sfaturi care te vor proteja toată vara:
• nu te îmbracă în culori aprinse
• poartă haine cu mâneci lungi
• nu folosi parfumuri sau deodorante cu arome puternice
• instalează plase la ferestrele locuinței
• evită să iluminezi prea tare terasa și zonele din apropierea ușilor și ale ferestrelor
• evită activitățile în aer liber dimineața și seară, când țânțarii sunt mai activi

Plantează flori și plante ce acționează ca repelent pentru țânțari


Unele flori și plante au un efect de repelent pentru țânțari. Iată mai jos care sunt aceste flori și plante care nu te vor ajută doar să ții departe țânțarii, ci îți vor și înfrumuseța curtea sau pervazul.


Lavanda – proaspătă sau uscată
Lavanda, plantă cu flori mov și un miros amețitor este de mare ajutor în alungarea țânțarilor. Este deja cunoscut efectul sau benefic împotriva moliilor, însă este utilă și împotriva țânțarilor. În plus, lavanda are și câteva proprietăți medicinale de excepție, astfel încât ea poate fi utilizată în mai multe scopuri. Ceaiul de lavandă, cu aroma lui îmbietoare, are efecte de calmare și este un somnifer natural.
Poți folosi lavanda împotriva țânțarilor în mai multe moduri:


Plantează lavanda în grădina sau în glastră


Poți folosi lavanda și ca plantă decorativă în curte sau într-o jardinieră pe balcon sau la ferestre. De asemenea, poți planta direct în grădină semințe, răsaduri sau butași de lavandă sau poți să amplasezi în curte astfel de ghivece cu lavandă.
Lavandă nu este o plantă foarte pretențioasă, ceea ce o face o soluție utilă împotriva țânțarilor, pentru grădină. Semințele se plantează într-un loc luminos, neumbrit, când temperatura de afară ajunge la 15-18 grade Celsius. Pentru ca planta să se dezvolte are nevoie de umiditate crescută, așa că, după semănare este recomandat să pulverizezi apă pe sol astfel încât el să fie mereu ușor umed. După 12-21 de zile vor răsări primele plante.


Pune lavanda uscată la ferestre


Pentru a împiedica intrarea țânțarilor în locuința ta, poți folosi și buchete sau săculețe cu lavandă uscată, pe care să le amplasezi la ferestre.


Folosește ulei esențial de lavandă


Țânțarii pot fi alungați și pulverizând o soluție din ulei esențial de lavandă și apă pe la ferestre. Atunci când petreci timp afară, în curte și nu numai, poți folosi aceste amestec și direct pe piele pentru că țânțarii să nu se apropie de ține.

Mușcatele

Mușcatele sunt și ele de mare ajutor pentru a ține țânțarii departe. Le poți pune oriunde, în balcon în ghivece suspendate, în curte sau la ferestre. Nu sunt doar fermecătoare, ci și foarte utile împotriva țânțarilor.


Gălbenelele


Gălbenelele, deși cunoscute mai mult pentru utilizările medicinale, sunt și de mare ajutor împotriva țânțarilor. Plantează niște gălbenele în grădină sau în jardiniere în balcon pentru a ține departe aceste insecte atât de deranjante. Gălbenelele se plantează ușor și se găsesc inclusiv în ghivece, gata crescute.


Lemongrass


O altă plantă foarte utilă în lupta cu țânțarii este lemongrass-ul. Poate fi plantat în curte sau în ghivece și jardiniere amplasate fie în curtea casei, fie în balcon sau la ferestre.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed