A murit Fitz, alias actorul Robbie Coltrane. Deși a jucat în zeci de filme la Hollywood, ”în viitorii 20 de ani va fi amintit ca mentorul lui Harry Potter”, crede agentul său

Actorul Robbie Coltrane a murit. ”Fitz”, așa cum l-au cunoscut românii rămâne în Cartea Recordurilor pentru o performanță actoricească unică.

Actorul Robbie Coltrane a murit. Românii l-au îndrăgit în serialul ”Cracker” din anii ’90, în care l-a interpretat pe ”Fitz”, adolescenții în filmele Harry Potter dar și în James Bond (GoldenEye/ World Is Not Enough).

Robbie Coltrane s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani, pe patul spitalului Regal Forth Valley din Scoția, țara sa natală. Trista veste a fost dată de agentul său care a mai sus că, ”în viitorii 20 de ani va fi cel mai probabil amintit ca Hagrid, mentorul lui Harry Potter din seria de mare succes cu același nume.

A murit Fitz, alias actorul Robbie Coltrane

Robbie Coltrane a fost inclus în Guiness Book of Record datorită performanței de a fi câștigător a trei Premii Bafta consecutiv pentru ”cel mai bun actor” ( personajul Fitz din Cracker, 1994-1996).

Pe numele său real Anthony Robert McMillan, Robbie Coltrane și-a luat numele în perioada când a debutat în spectacole de stand up commedy, de la marele cântăreț de jazz John Coltrane, drept omagiu adus acestuia.

Robbie Coltrane a jucat în peste 30 de producții britanice și hollywoodiene, amintim: ”Încurcături la Vatican” ori Ocean’s Twelve, alături de Brad Pitt, Julia Roberts ori George Clooney.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri