AcasăEconomieNewsA venit viscolul! Ninsori severe în România. Prognoza meteo ANM

A venit viscolul! Ninsori severe în România. Prognoza meteo ANM

ANM anunță un val de ninsori în mai multe zone ale țării de sâmbătă dimineață. Iarnă își intră în drepturi după ce termometrele au arătat în ultimele zile mai bine de 14 grade.

ANM a emis sâmbătă, o informare de precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei.

Astfel, potrivit prognozei ANM, de sâmbătă, de la ora 4.00, până duminică, la ora 12.00, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

A venit viscolul! Ninsori severe în România. Prognoza meteo ANM

În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent. Cantitățile de apă vor fi în general de 10 – 15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp.

Totodată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 – 65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea.

În ceea ce privește situația din restul țării, ANM anunță că în restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă, cu precădere în dealurile sudice.

Ultimele Articole