AcasăEconomieAbbott Laboratories a reluat producţia de formule pentru sugari Similac la fabrica...

Abbott Laboratories a reluat producţia de formule pentru sugari Similac la fabrica din Sturgis, Michigan

Abbott, cel mai mare furnizor de lapte praf din SUA, a rechemat în februarie Similac şi alte formule pentru sugari produse la unitatea din Michigan, după raportări despre infecţii bacteriene la bebeluşi care consumaseră produse provenite de acolo.

Închiderea fabricii şi rechemarea ulterioară a produselor au accentuat un deficit de aprovizionare într-o ţară în care mai puţin de jumătate dintre bebeluşi sunt alăptaţi exclusiv la sân în primele trei luni, conform datelor federale din 2020.

Pentru a face faţă penuriei grave, autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii din SUA au relaxat politicile de import şi au contractat de urgenţă milioane de cutii de lapte praf de la companii precum Nestle şi Reckitt Benckiser.

Abbott a redeschis pentru scurt timp fabrica din Michigan la începutul lunii trecute, dar a trebuit să o închidă din nou după aproximativ două săptămâni din cauza daunelor cauzate de ploile abundente şi inundaţii.

Abbott a declarat vineri că, pe măsură ce Similac intră în producţie, va dura aproximativ şase săptămâni pentru a începe expedierea produsului către centrele de vânzare cu amănuntul.

”Ştim că lipsa de lapte praf la nivel naţional a fost dificilă pentru familiile pe care le deservim şi, deşi reluarea producţiei Similac în Michigan este o piatră de hotar importantă, nu ne vom odihni până când acest produs va fi din nou pe rafturi”, a spus directorul general al Abbott, Robert Ford.

În iulie, compania a declarat că se aşteaptă să înceapă să lanseze formula EleCare de la fabrica sa din Sturgis, după ce a reluat producerea acesteia şi a altor formule de specialitate luna trecută.

 

Ultimele Articole