ABN Amro a înregistrat în 2009 pierderi de 117 milioane euro la nivel operaţional

Cheltuielile legate de separare, integrare şi o schemă de garanţii au avut un impact negativ asupra profitului de 231 de milioane de euro, subliniază ABN Amro. Totodată, valoarea provizioanelor de risc a crescut cu 50% în 2009.

ABN Amro a fost achiziţionată în 2007 de Fortis, RBS şi grupul spaniol Banco Santander. Compania a fost naţionalizată în luna octombrie 2008, când guvernul olandez a preluat activele deţinute pe plan local de grupul financiar Fortis, pentru a evita un faliment cauzat de criza de încredere din piaţă.

Odată cu preluarea ABN de către cele trei grupuri financiare, RBS a obţinut şi operaţiunile bancare din România ale companiei olandeze.

Banca anticipează că separarea de operaţiunile deţinute RBS să fie completă până la începutul lunii aprilie. Guvernul Olandei intenţionează să combine ABN şi Fortis Bank Nederland într-o nouă instituţie financiară, denumită ABN Amro Bank NV, care va fi ulterior privatizată şi va deveni, probabil din 2012, a treia mare bancă olandeză de retail din punct de vedere al depozitelor, notează Reuters.

ABN Amro a anunţat, totodată, că va închide o tranzacţie de vânzare de active către Deutsche Bank puţin după 1 aprilie. Instituţia vinde pentru 700 de milioane de euro băncii germane mai multe active pentru a rezolva un diferend cu Comisia Europeană pe tema concurenţei. Compania olandeză estimează că afacerea îi va aduce pierderi de 800-900 de milioane de euro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri