”Academicianul” CUMPĂNAȘU îi învață etică, integritate și anticorupție pe polițiști

0
59

Asociația pentru Implementarea Democrației, a lui Alexandru Cumpănașu și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” predau lecții de „etică, integritate și anticorupție” la mese rotunde, ateliere și seminarii funcționarilor din Ministerul Educației într-un proiect cu fonduri europene în valoare de 4,8 milioane de lei, potrivit listei publicate de Ministerul Educației, cu proiecte în derulare, în care instituția este beneficiar sau partener. Într-un răspuns pentru Edupedu.ro, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că este în curs de derulare o analiză solicitată „pe baza unor “semne de întrebare” cu privire la cât de adecvat este parteneriatul” semnat în martie 2018.

 

Iohannis condamnă „capturarea politică a protestelor”

 

 

Este vorba despre proiectul „Dezvoltarea de reglementări instituționale privind etica, integritatea și anticorupția în sistemul de educație” – derulat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020 în valoare de 4.892.870,30 lei, din care 3.716.880 lei din buget al Ministerului Educației.

 

 

Barna: Protestatarii sunt huligani, extremiști. Simion (AUR): Protestele nu trebuie și nu vor înceta

 

 

Conform descrierii din listă, obiectivul programului este „creșterea capacității instituționale a MEC de aplicare a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție la nivelul activității sale manageriale și administrative, în concordanță cu SCAP. Acesta corespunde Obiectivului specific 2.2 – Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice, conform ghidului solicitantului pentru Cererea de proiecte CP 11/2018 din cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Instituțiile care derulează proiectul sunt Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza (APAIC), și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).

 

Citește articolul integral pe Edupedu.ro