AcasăEuropaUPDATE: Accident groaznic în Grecia. 36 de morți și 85 de răniți,...

UPDATE: Accident groaznic în Grecia. 36 de morți și 85 de răniți, după ce două trenuri s-au ciocnit. FOTO&VIDEO

Cel puţin 36 de persoane au murit şi peste 85 au fost rănite când un tren de pasageri care transporta peste 350 de persoane s-a ciocnit cu un tren de marfă, marţi seară, cu puţin înainte de miezul nopţii, în Tempi, în centrul Greciei, în apropiere de oraşul Larissa, a anunţat serviciul de pompieri grec, transmite CNN.

UPDATE:  Cel puţin 36 de persoane au murit şi 85 sunt rănite, în urma celui mai grav accident feroviar din ultimele decenii petrecut în Grecia, potrivit celui mai recent bilanţ, citat de Reuters.

Ciocnirea celor două trenuri a fost urmată de o explozie şi apoi de un incendiu puternic. Cele două trenuri circulau pe aceeaşi cale ferată când s-au ciocnit unul de celălalt, în apropiere de Larissa.

Din cei 85 de răniţi, 66 au fost internaţi în spital, iar şase se află la terapie intensivă.

Accidentul a avut loc în momentul în care trenul de pasageri a ieşit dintr-un tunel. Vagoanele deraiate, grav avariate, cu geamuri sparte, precum şi coloane groase de fum încă puteau fi văzute miercuri dimineaţă la faţa locului, unde salvatorii căutau încă supravieţuitori.

UPDATE: Cel mai recent bilanţ anunţat de autorităţi arată că cel puţin 32 de persoane au murit şi 85 au fost rănite în urma accidentului, Cauza acestuia nu a fost încă stabilită.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Echipele de salvare caută cu disperare supravieţuitori.

“Tocmai am auzit o bubuitură… vagonul (trenului) a început să se învârtă, înainte de a sfârşi într-o parte când am reuşit să ieşim”, a declarat un pasager pentru postul public de televiziune grec ERT.

“Au fost 10 secunde de coşmar cu foc, nu puteai vedea mare lucru din cauza fumului”, a declarat un alt pasager.

Eforturile de recuperare sunt în curs de desfăşurare, iar bilanţul victimelor este aşteptat să crească, a declarat serviciul de pompieri grec.

Trenurile călătoreau dinspre capitala Atena spre Salonic, un oraş grecesc renumit pentru festivalurile sale şi viaţa culturală vibrantă. Coliziunea a avut loc după un carnaval naţional în weekend, care s-a încheiat luni cu o sărbătoare publică.

Imaginile difuzate de televiziunea publică de stat ERT din Grecia au arătat coloane de fum gros care se revărsau din vagoanele răsturnate şi cozi lungi de vehicule de salvare lângă ele.

Salvatorii cu torţe căutau supravieţuitori în vagoane, în timp ce paramedicii conduceau pasagerii şocaţi de la locul accidentului.

Imaginile au arătat, de asemenea, unii pasageri supravieţuitori sosind în Salonic.

Într-un briefing televizat, purtătorul de cuvânt al pompierilor greci, Vassilis Varthakogiannis, a declarat că trenul de pasageri a transportat 350 de persoane.

Cel puţin 150 de pompieri cu 17 vehicule şi 40 de ambulanţe sunt implicaţi în operaţiunea de salvare, a adăugat Varthakogiannis.

Compania feroviară elenă, Hellenic Train, a precizat, într-un comunicat de presă, că a avut loc “o coliziune frontală între două trenuri: un tren de marfă şi trenul IC 62 care plecase din Atena spre Salonic”.

Autorităţile au precizat că încă nu este clar ce a dus la coliziune.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.