x


 • EUR
  4.5802
  USD
  3.8939
 • 19° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  59%
  Presiune

  34372 hPa
string(9) "transport"

Accize majorate. Transportatorii amenință că vor alimenta în afara țării

Dacă prețurile la pompă vor crește cu 45 de bani, ca urmare a majorării accizelor la motorină și benzină, transportatorii care efectuează curse internaţionale vor alimenta în afara ţării, aşa cum s-a mai întâmplat în perioadele în care carburantul a fost mai scump în România. Avertizarea a fost făcută, vineri, de reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.08.2017, 7:52 | Actualizat: 12.08.2017, 7:52

Transporturile de marfă sau de persoane de pe teritoriul României se vor scumpi, astfel încât vor genera creşteri ale preţurilor mărfurilor, produselor finite şi materiei prime, de unde vor fi generate şi creşteri ale preţurilor de producţie şi creşteri de preţuri ale mărfurilor la raft. Astfel, puterea de cumpărare va înregistra o scădere, ceea ce va duce la scăderea nivelului de trai al românilor, scădere economică pe termen mediu şi lung, falimente în lanţ pentru producători, distribuitori şi micii întreprinzători”, se mai arată în comunicatul COTAR.

 

Transportatorii cer guvernului să refacă toate calculele privind impactul majorării accizei, sugerând că se va produce o scădere a încasărilor, scrie digi24.

 

„S-ar putea crea probleme grave în toate sectoarele economiei, dar şi scăderi semnificative la vânzările de carburant în ţară, deci şi scăderi ale sumelor încasate la bugetul statului, deoarece există posibilitatea de a alimenta în ţările vecine. Există precedent în acest sens, iar istoria recentă a demonstrat că o astfel de creştere a preţurilor generează scăderi şi nu creşteri la bugetul de stat”, mai arată comunicatul.