x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(8) "companii"

Aceasta ar putea fi TRANZACȚIA anului în România

Tot mai multe informații din piața autohtonă de energie dau ca sigură plecarea cehilor de la CEZ din România. Vânzarea tuturor operațiunilor din țara noastră ar putea fi tranzacția anului.

Author: Mihai Voican | Sursa: E-NERGIA | Publicat: 21.05.2019, 11:23

Grupul energetic CEZ, companie controlată de statul ceh în proporţie de 70%, ar putea anunţa, luna viitoare, intenţia de a vinde toate operaţiunile din România, potrivit informaţiilor din piaţa românească de energie, care nu au putut fi confirmate oficial.

 

CEZ ar urma să vândă fiecare dintre business-uri, dar nu la pachet, ci unul câte unul. Compania cehă deţine în România una dintre cele opt distribuţii de electricitate (Distribuţie Oltenia) este unul dintre cei patru mari de furnizori de energie electrică, prin CEZ Vânzare, şi este şi important producător de energie din surse regenerabile: operează în Dobrogea cel mai mare parc eolian de uscat din Europa (Fântânele-Cogealac, cu o capacitate de 600 MW).

 

Anunţul ar urma să fie făcut după o şedinţă a board-ului companiei cehe, care are loc la Praga, la începutul lunii viitoare. Pe de altă parte, potrivit surselor noastre, un oficial de top al companiei va veni de la Praga în această săptămână pentru a discuta cu oficiali ai reglementatorului de la Bucureşti pe marginea acestui subiect.

 

Contactaţi, cei de la serviciul de presă al CEZ România, au spus că nu pot comenta în vreun fel această informaţie, şi că şi acum, ca şi în trecut, au tot circulat în România astfel de zvonuri care nu s-au adeverit.

 

Articolul integral pe E-NERGIA