x


  • EUR
    4.8297
    USD
    4.3637
string(9) "lifestyle"

Aceasta este POVESTEA celui mai puternic român din business-ul mondial

Călin Rovinescu a emigrat din România în 1961, iar în prezent a ajuns să ocupe funcția de de preşedinte şi CEO al Air Canada.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 21.12.2019, 10:36

Povestea lui Călin Rovinescu este de fapt drumul spre succes al unui un român care a emigrat din România în 1961, iar în prezent a ajuns să ocupe funcția de de preşedinte şi CEO al Air Canada, cea mai mare companie aeriană a țării care l-a adoptat.

 

Călin Rovinescu s-a născut pe 16 septembrie 1955, la București și a imigrat în Canada împreună cu părinții și sora sa la vârsta de cinci ani.

 

„Am ajuns în Canada la vârsta de cinci ani, alături de familia mea. Încă păstrez amintiri plăcute legate de anii copilăriei, petrecuţi la Bucureşti”, a povestit el pentru Gândul. De atunci, o singură dată a mai văzut România, într-o delegaţie a guvernului canadian, din anul 1996.

 

În anul 1980, Rovinescu a absolvit Universitatea din Ottawa, unde a studiat dreptul, iar în 1978, a absolvit Universitatea de Montréal.

 

Rovinescu a primit mai multe titluri de doctorat onorific de la șase instituții: Université de Montréal, Universitatea din Ottawa, Universitatea Concordia din Montreal, Universitatea din Windsor, Universitatea Pepperdine din California, și nu în ultimul rând, Politehnica Universitatea din București.

 

Articolul integral pe CAPITAL