Acesta a fost cel mai SCUMP discurs din ISTORIE

Bursa americană a scăzut joi cu aproape 10 la sută în cea mai proastă zi de la prăbușirea din 1987, în ciuda măsurilor de urgență luate de FED și Banca Centrală Europeană pentru a diminua daunele financiare și economice cauzate de coronavirus.

 

Piețele au reacționat joi la interdicția impusă europenilor de Donald Trump de a călători în SUA, decizie luată cu o noapte înainte printr-un discurs destinat să calmeze presiunile impuse de pandemie.

 

„Acesta a fost cel mai scump discurs din istorie”, a spus Luca Paolini, strategul principal al Pictet Asset Management.

 

FTSE 100 din Londra a scăzut cu 11%. Fed a promis la jumătatea zilei că va injecta trilioane de dolari pe piețele de finanțare după ce analiștii și investitorii au spus că tranzacțiile cu obligațiuni ale guvernului american au început să devină tot mai volatile.

 

Scăderile din Europa s-au accelerat după ce Banca Centrală Europeană a păstrat ratele dobânzilor, refuzând să se alăture Fed și Băncii Angliei în mișcarea de reducere a acestora și, deși a anunțat un pachet cu noi măsuri, investitorii se așteptaseră la o tăiere a dobânzilor.

 

Investitorii se așteaptă la materializarea celui mai rău scenariu, inclusiv la o recesiune globală, blocarea marilor centre urbane și o criză severă a creditului, a declarat Masanari Takada, strateg la Nomura. „Piața a fost distrusă”, a adăugat el.

 

Acțiunile transportatorilor aerieni și cele din domeniul ospitalității au intrat sub presiune acută. Operatorul de nave de croazieră Carnival a pierdut aproape o treime din valoarea sa, în timp ce United Airlines a scăzut cu 25 la sută, iar IAG, care deține British Airways, a scăzut cu 11%.
Băncile mari au fost și ele puternic lovite. Morgan Stanley, Citigroup și Wells Fargo au pierdut fiecare aproximativ 15% din valoarea lor.

 

Articolul integral pe HOTNEWS

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed