x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 11° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  89%
  Presiune

  34033 hPa
string(5) "banci"

Acesta ar putea fi sfârșitul monopolului băncilor din întreaga lume

Serviciile financiare nu vor mai fi furnizate doar de bănci, în viitor, acestea putând fi realizate de firme din IT sau telecom, a declarat joi Radu Crăciun, CEO BCR Pensii, într-o conferinţă de profil.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.06.2017, 12:50 | Actualizat: 08.06.2017, 12:50

‘Banca viitorului va avea prea puţin de-a face cu banca trecutului în sensul că va fi din ce în ce mai dificil să denumim ce este o activitate bancară. Serviciile financiare nu vor mai fi furnizate doar de bănci. Vor fi furnizate inclusiv de firme care astăzi nu sugerează cu nimic că ar putea să desfăşoare activităţi. Băncile viitorului se vor remodela pentru că vor avea mai puţini angajaţi. Interfaţa cu clienţii va fi mult mai digitalizată şi acei puţini angajaţi pe care îi veţi întâlni în filialele bancare vor fi consultanţi pentru dumneavoastră şi nu casieri şi manipulatori de hârtie’, a spus Crăciun.

 

Potrivit acestuia, schimbările vor fi profunde şi asta reprezintă o provocare inclusiv pentru bănci care vor trebui să se reinventeze, iar clasamente de genul care bancă e mai mare sau mai mică vor fi din ce în ce mai puţin relevante.

 

‘Concurenţa va veni din zona unor servicii mult mai diversificate care nu se vor ocupa doar de servicii financiare, vor fi şi de IT, telecom şi aşa mai departe’, a mai arătat reprezentantul BCR Pensii într-o conferinţă organizată de Oxygen Events.