ACESTA ESTE cel mai eficient medicament pentru tratarea coronavirusului

0
ACESTA ESTE cel mai eficient medicament pentru tratarea coronavirusului

 

Un sondaj realizat pe baza unui eșantion de 6.200 de medici, din 30 de țări, arată că 37% dintre aceștia au indicat hidroxiclorochina ca cel mai eficient tratament împotrivia virusului.

 

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății spune că încă nu există dovezi care se ateste că există un medicament care „să prevină sau să vindece boala”. Cu toate acestea, medicii din Europa, SUA și China au primit permisiunea OMS dea a folosi hidroxiclorochina pentru a trata pacienții cu Covid-19.

 

Clorochina, derivat sintetic din chinină, cât şi hidroxiclorochina, sunt utilizate de obicei pentru tratarea lupusului şi a poliartritei rematoide încă din anii ’40, scrie PRO TV. 

 

Sondajul nu specifică însă și ce alte medicamente au fost indicate ca fiind „cel mai eficient” de către doctori. Sunt specificate însă cele mai populare trei medicamente în tratarea Covid-19 – analgezice (56%), azithromicina (antibiotic folosit de 41% din medici) și hidroxiclorochina (33%).

 

Hidroxiclorochina este folosită și de miedici din România pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Ministerul Sănătăţii a anunțat vineri că a primit de la Sanofi România 18.000 de cutii de Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, mulţumeşte companiei Sanofi România pentru ajutor: “Hidroxiclorochina este un medicament de primă necesitate folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Donaţia consistentă venită din partea companiei Sanofi România este o gură de oxigen care ajută sistemul medical românesc să trateze 45.000 de pacienţi infectaţi. Le mulţumesc public, iar gestul lor ne dă încredere că prin solidaritate şi uniţi putem câştiga lupta cu acest duşman invizibil, cum este noul coronavirus.

 

Medicamentele donate sunt deja în depozitul de la Unifarm şi vor ajunge imediat la spitalele de mai sus. Deja la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Ioan cel Nou’ Suceava şi la Spitalul Judeţean Arad, acolo unde stocurile de hidroxiclorochină erau pe roşu, primele doze din această donaţie au şi ajuns”.