x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.4218
string(16) "instant-articles"

Acesta este PREOTUL care a împrăștiat agheasmă cu pistolul de jucărie

Un preot american a găsit o metodă ingenioasă să păstreze distanțarea socială.

Author: Mihai Voican | Sursa: CANCAN | Publicat: 19.05.2020, 12:40

Un preot din Detroit și-a luat măsuri de precauție extreme în lupta cu noul coronavirus. Acesta a decis să le împărtășeacă aghiasmă credincioșilor cu un pistol de jucărie, considerând că astfel păstrează distanța.

 

Părintele Tim Pelc, de la Parohia Sf. Ambrozie din Detroit a explicat că ideea i-a venit încercând să găsească o metodă de a păstra vie tradiția sfințirii pachetelor de Paște în ciuda pandemiei.

 

Preotul romano-catolic a declarat, pentru Buzzfeed News, că a fost îngrijorat de modul în care va reacționa Vaticanul la metoda sa inedită de a respecta recomandările epidemiologilor, dar și de a-i împăca pe credincioșii care nu au putut participa la slujba de Paște din cauza măsurilor împotriva răspândirii de coronavirus.

 

“Deocamdată nu mi-au transmis nimic”, a spus preotul american.

 

Mai mult, preotul Tim Plecspune că biserica și comunitatea localăiau foarte în serios eforturile autorităților de a gestionacriza creată de pandemia de coronavirus.
Oamenii veniți la slujbe au legat de copacii de lângă lăcașul de cult câte o panglică albastrăîn memoria celor care au murit din cauza coronavirusului. În statul Michigan, bilanțul se apropie de 5000 de morți.