AcasăActualitateAceste medicamente NU se mai găsesc în farmacii. Bolnavii își caută cu...

Aceste medicamente NU se mai găsesc în farmacii. Bolnavii își caută cu disperare tratamentele

Haos în farmaciile din România. Mai multe medicamente vitale nu se mai găsesc, iar bolnavii sunt cei mai efctați.

Pacienţii care suferă de cancer nu mai au acces la tratamentele vitale deoarece unii dintre producători nu le mai aduc la noi în ţară.

Unul dintre motive ar fi majorarea preţurilor la energie şi gaze, spun reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice.

Mai exact, din cauza valului de scumpiri încep să dispară medicamente esențiale de pe piața românească, iar zilnic, zeci de pacienți care își caută cu disperare medicamentele vitale pentru cancer mamar, renal, hepatic sau pentru afecțiunile hematologice, trec pragurile mai multor farmacii, pentru că tratamentele sunt de negăsit.

Cei de la Asociația Farmaciilor Independente se plâng că lipsesc lunar medicamente vitale.

“Motivul este mare parte exportul paralel, produsele fiind exportate de către distribuitori. Au acest drept să exporte către Europa cu prețuri mult mai mari decât în România”, a explicat Mihaela Paraschiv, reprezentantă a Asociației Farmaciilor Independente, pentru Antena 3.

Un alt motiv care duce la dispariția medicamentelor de pe piață este taxa Clawback, spun cei de la Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Această taxă a fost introdusă în România în anul 2009 ca o măsură temporară din cauza crizei economice, iar autoritățile au promis de atunci că vor lua măsuri, însă nimic nu s-a schimbat.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.