x


  • EUR
    4.8375
    USD
    4.0949
string(8) "economie"

Acești români vor avea pensiile tăiate. Marcel Ciolacu a făcut anunțul. Cine sunt cei vizați

Marcel Ciolacu vine cu vești proaste pentru o parte din români. Potrivit șefului interimar al PSD, pensiile speciale ar urma să fie tăiate.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.06.2020, 11:13

Mai exact, atât PNL cât și PSD se îndeamnă unii pe ceilalți să taie pensiile speciale, iar Marcel Ciolacu susține că nu se va opune unui eventual demers al Guvernului Orban.

Totodată, preşedintele interimar al PSD a declarat că banii pentru dublarea alocaţiilor pot veni din impozitarea pensiilor speciale, iar dacă Guvernul Orban va emite o ordonanţă de urgenţă în acest sens, PSD nu o va ataca la Curtea Constituţională.

„Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, eu îl invit din nou pe domnul Orban: mâine dimineaţă să facă şedinţă de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o să facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR”, a afirmat Ciolacu, la B1 TV.

El a precizat, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, că indiferent de ora la care va fi emisă această ordonanţă, chiar dacă va fi dată „noaptea ca hoţii”, Monitorul Oficial va funcţiona şi actul normativ menţionat va apărea până dimineaţă.