AcasăActualitateAchiziții ciudate la Camera Deputaților. Pentru ce au nevoie aleșii de o...

Achiziții ciudate la Camera Deputaților. Pentru ce au nevoie aleșii de o mașină de numărat bani?

Parlamentul primește anul acesta cadourile cu mai puțin de o lună înainte de Crăciun. Deși suntem în plină criză economică, Camera Deputaților a achiziționat 59 de autovechicule și o mașină de numărat bani.

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), parcul auto se va înnoi cu 4 autoturisme de protocol de la Porsche România și 55 de autoturisme de la Renault.

Camera Deputaților a publicat în data de 11 noiembrie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) rezultatele licitației în urma căreia au fost achiziționate mașinilor, care ar trebui să ajungă în folosință până pe 20 de decembrie.

„Parcul auto are conform normativ 172 autovehicule și 2 remorci. În acest moment în parcul auto sunt 150 autovehicule și 2 remorci, restul autovehiculelor fiind scoase din circulație deoarece durata de viață a fost îndeplinită.

Având în vedere că dintre cele rămase, 40% au peste 2 durate normale de funcționare îndeplinite, iar 19% au peste 4 durate normale de funcționare îndeplinite, pentru desfășurarea activității în condiții optime și pentru a satisface nivelul cerințelor instituției este necesară completarea și întinerirea parcului auto prin achiziționarea de autoturisme noi.”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Porsche România și Automobile Bavaria au depus oferte pentru mașinile de lux

Dacă pentru primul lot, cel de 55 de autoturisme 4X4, a fost depusă o singură ofertă, din partea Renault Commercial Roumanie (în valoare de 4,23 milioane de lei), pentru lotul doi au existat 2 oferte: de la Porsche România și de la Automobile Bavaria (dealer BMW).

În final, Camera Deputaților a ales ca ofertă câștigătoare pe cea venită din partea Porsche România, care va furniza cele 4 autoturisme de protocol la prețul de 672.000 de lei (n.a 33.600 de euro – o mașină).

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.