ACPR protestează faţă de invitarea lui Cezar Corâci la discuţiile oficiale cu reprezentanţii FMI

„Alianţa Confederaţiilor Patronale din România atrage atenţia Biroului Regional din România al FMI că asumarea de către domnul Cezar Ioan Corâci a presupusei calităţi de preşedinte al UGIR-1903 nu este conformă cu realitatea, câtă vreme persoana amintită şi-a pierdut calitatea de preşedinte UGIR-1903 încă din vara anului trecut. Atragem atenţia reprezentanţilor FMI că Cezar Ioan Corâci foloseşte în mod fals calitatea de preşedinte al UGIR-1903 pentru a apărea în media sau la întâlnirile cu FMI”, se arată în comunicatul ACPR.

Totodată, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România consideră că UGIR 1903 este o confederaţie reprezentativă şi un partener în cadrul mişcării patronale şi solicită membrilor săi „rezolvarea problemelor interne ale organizaţiei şi alegerea unei structuri reprezentative de conducere pe care o invită la o întâlnire axată pe discutarea relansării economice a României şi pe problemele reale ale mediului de afaceri”.

La sfârşitul lunii ianuarie 2011, mai multe organizaţii patronale membre UGIR-1903 au trimis o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, prin care aduceau la cunoştinţă faptul că mandatul conducerii a expirat în iulie 2010, iar actualul preşedinte, Cezar Ioan Corâci, este contestat.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks, evaluează, pentru prima dată, în perioada 27 aprilie – 9 mai, noul acord de tip preventiv cu România. Evaluarea FMI va fi făcută împreună cu echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Misiunea se va întâlni cu autorităţile române, precum şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, băncilor şi societăţii civile.

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România este compusă din 9 confederaţii patronale şi 5 asociaţii de business şi este deţinătoare a 13 locuri în CES România şi a 5 locuri în CES-ul european, fiind singurul membru din partea României în cadrul Confederaţiei patronatelor europene European Business şi în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Patronatelor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed