AcasăEconomieAcţiune a poliţiştilor pentru verificarea transportului de persoane, în zona aeroporturilor –...

Acţiune a poliţiştilor pentru verificarea transportului de persoane, în zona aeroporturilor – S-au dat peste o sută de amenzi, în valoare de 30.685 de lei / Au fost retrase 8 certificate de înmatriculare şi reţinut 1 permis de conducere

”La data de 10 mai a.c., poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi, alături de inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au derulat o acţiune de control privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim TAXI şi în regim de închiriere în zona aeroporturilor civile din România”, anunţă, sâmbătă, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că au fost verificate 197 de autovehicule, dintre care 3 microbuze, fiind legitimate 253 de persoane şi aplicate 101 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.685 de lei.

”Din totalul sancţiunilor, 23 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 69 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 9 la alte acte normative”, a mai transmis sursa citată.  

Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare şi reţinut 1 permis de conducere.

De exemplu, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Aeriene Iaşi au depistat un bărbat, de 54 de ani, care conducea un autoturism în regim taxi.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Ultimele Articole