Acţiune la nivel naţional a Poliţiei Române pentru combaterea evaziuni fiscale cu produse din carne

0
Acţiune la nivel naţional a Poliţiei Române pentru combaterea evaziuni fiscale cu produse din carne

Poliţia Română a coordonat, în ultimele două zile, o acţiune la nivel naţional, pe linia combaterii evaziunii fiscale şi a fraudelor intracomunitare în domeniul importurilor şi comercializării de carne şi produse din carne congelate, fiind aplicate amenzi de aproape un milion de lei.

Controalele, desfăşurate în perioada 25-26 septembrie, au vizat descoperirea ilegalităţilor comise cu ocazia efectuării importurilor/operaţiunilor intracomunitare şi comercializării acestor produse pe teritoriul României. Au fost efectuate controale la agenţii economici din marile complexe comerciale şi din 10 complexe comerciale en-gross din Bucureşti şi judeţul Ilfov, în vederea stabilirii operaţiunilor şi circuitelor comerciale derulate de societăţile comerciale.

 

 

S-a avut în vedere identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import, fără evidenţierea activităţilor comerciale.

 

 

Astfel, au fost verificate 889 de societăţi comerciale, fiind constatate 80 de infracţiuni, dintre care 60 de evaziune fiscală.

 

 

Prejudiciul total cauzat prin aceste ilegalităţi a fost estimat la 6.820.631 de lei.

 

 

În această perioadă, au fost monitorizate şi transporturile cu aceste categorii de produse, poliţişti de investigarea fraudelor şi poliţie rutieră instituind filtre pe principalele căi de acces în Capitală, cât şi în judeţele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu şi Călăraşi.

 

 

Au fost identificate, în vederea confiscării, 117.948 kg de mărfuri din categoria carne şi produse din carne congelate, precum şi alte mărfuri, în valoare totală de 576.860 de lei, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

 

 

Mărfurile au fost indisponibilizate, continuându-se cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

 

 

Au fost aplicate 1.031 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 927.091 de lei.