Acţiunile Credit Suisse au crescut cu mai mult de 30% joi dimineaţa

Acțiunile Credit Suisse au crescut cu peste 30% la deschiderea pieței de joi, după ce banca a declarat că va împrumuta până la 50 de miliarde de franci elvețieni (54 de miliarde de dolari) de la Banca Națională Elvețiană, potrivit CNBC.

Creșterea acțiunilor s-a temperat ușor, dar acțiunile creșteau în continuare cu 23% la 8:48 a.m., ora Londrei.

Creditorul a anunțat miercuri seara că își va exercita opțiunea de a se împrumuta de la banca centrală elvețiană în cadrul unei facilități de împrumut și a unei facilități de lichiditate pe termen scurt.

Banca Națională a Elveției și Autoritatea Elvețiană de Supraveghere a Pieței Financiare au declarat miercuri că Credit Suisse „îndeplinește cerințele de capital și lichiditate impuse băncilor importante din punct de vedere sistemic”.

Banca s-a oferit, de asemenea, să răscumpere datorii în valoare de aproximativ 3 miliarde de franci elvețieni.

„Aceste măsuri demonstrează acțiuni decisive pentru consolidarea Credit Suisse pe măsură ce ne continuăm transformarea strategică pentru a oferi valoare clienților noștri și altor părți interesate”, a declarat directorul general al Credit Suisse, Ulrich Koerner, în comunicatul de miercuri.

„Mulțumim [Băncii Naționale a Elveției] și FINMA, în timp ce executăm transformarea noastră strategică. Echipa mea și cu mine suntem hotărâți să avansăm rapid pentru a oferi o bancă mai simplă și mai concentrată, construită pe nevoile clienților.”

Acțiunile Credit Suisse au început să scadă la începutul săptămânii, alături de multe alte bănci europene, din cauza temerilor de contagiune în contextul prăbușirii Băncii Silicon Valley.

Scăderea băncii elvețiene s-au adâncit marți după ce a anunțat în raportul său anual publicat cu întârziere că a fost găsită o „slăbiciune semnificativă” în raportările sale financiare în 2021 și 2022, deși a spus că acest lucru nu a afectat acuratețea situațiilor financiare ale băncii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri