Acţiunile Electrica de la CEZ Vânzare şi CEZ Distribuţie vor fi vândute cu 145,3 mil, euro

Electrica va încheia cu grupul CEZ un contract care are ca obiect transferul unui număr de 13.585.013 acţiuni deţinute la CEZ Distribuţie şi a 13.585.013 acţiuni deţinute la CEZ Vânzare, reprezentând 18,9937837% al acestor societăţi, se arată în Hotărârea de Guvern pentru aprobarea finalizării privatizării Societăţii Comerciale CEZ Distribuţie -S.A. şi a Societăţii Comerciale CEZ Vânzare – S.A., ca urmare a mecanismului de exercitare a opţiunii de cumpărare a acţiunilor de către CEZ, a.s., publicată luni în Monitorul Oficial.

"Pentru evitarea oricărui dubiu, Părţile declară şi garantează că Preţul de Cumpărare determinat conform subclauzei 3.2. cuprinde şi dividendele ce s-ar fi cuvenit Electrica în situaţia repartizării sub formă de dividende a profitului aferent exerciţiilor financiare până la 31 decembrie 2008", se arată în document.

Banii urmează să fie achitaţi într-un cont escrow, prin Citibank România. Fondul Proprietatea a comunicat, la sfârşitul lunii septembrie, că şi-a vândut participaţiile deţinute la CEZ Distribuţie şi CEZ Vânzare, pentru care a încasat în total 229,59 milioane euro, corespunzător unui preţ pe acţiune de 10,70 euro. Tranzacţia a fost iniţiată de Grupul CEZ, în baza opţiunii de cumpărare de care beneficia conform contractului de privatizare al fostei Electrica Oltenia.

Negocierile au durat mai bine de două luni, timp în care oferta iniţială a CEZ a fost îmbunătăţită cu circa 19% faţă de cea iniţială. Contractul a fost semnat miercuri, 23 septembrie 2009. Fondul Proprietatea deţinea 30% din acţiunile CEZ Distribuţie SA, 30% din CEZ Vânzare SA şi 12% din CEZ Servicii SA, pentru care CEZ a exercitat opţiunea de cumpărare. (NewsIn)

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed