AcasăEconomieAcţiunile General Motors au scăzut cu aproape 8%, chiar dacă grupul a...

Acţiunile General Motors au scăzut cu aproape 8%, chiar dacă grupul a obţinut un profit înainte de taxe record în T2 şi şi-a îmbunătăţit previziunile

Reacţia dură a investitorilor la rezultatele GM şi la rezultatele solide publicate tot miercuri de Toyota Motor şi Honda Motor scoate în evidenţă incertitudinile întâmpinate de producătorii de automobile într-o perioadă de perturbări economice şi tehnologice.

Directorul general Mary Barra a afirmat miercuri că GM va continua să suporte în acest an impactul deficitului de cipuri, anticipând că acesta va continua şi anul viitor.

Barra a spus însă că SUV-urile, camionetele şi crossoverele vor continua să susţină rezultatele în al doilea semestru şi ulterior.

”Vom continua să vedem un mediu cu preţuri solide în restul anului şi în 2022”, a adăugat aceasta.

GM a obţinut un profit net de 2,8 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, comparativ cu o pierdere de 806 milioane de dolari în intervalul similar al anului trecut.

Rezultatele actuale includ un cost de 800 de milioane de dolari pentru a doua rechemare de automobile electrice Chevrolet Bolt, legată de riscul de incendii.

Excluzând elementele excepţionale, GM a câştigat 1,97 dolari pe acţiune, în timp ce analiştii anticipau 2,23 dolari pe acţiune, potrivit datelor IBES ale firmei Refinitiv.

Analiştii consideră şi că previziunile GM pe ansamblul anului sunt conservatoare.

GM a majorat estimprare pentru profitul înainte de taxe de la 10-11 miliarde de dolari la 11,5-13,5 miliarde de dolari.

Grupul Stellantis şi-a mărit ţinta privind marja de proit operaţional anual de la 5,5%-7,5% la circa 10%.

Ultimele Articole