Acţiunile Meta, compania-mamă a Facebook, au scăzut cu 14% în această săptămână, aproape de un minim atins în timpul pandemiei

În ultimele 12 luni, Meta a pierdut 61% din valoarea sa de piaţă, aceasta fiind de departe cea mai mare scădere dintre acţiunile Big Tech şi de peste două ori mai mare comparativ cu declinul indicelui Nasdaq Composite.

După scăderea înregistrată timp de cinci zile consecutiv, acţiunile Meta se află acum cu doar 28 de cenţi peste preţul său de închidere de pe 16 martie 2020, când primele zile ale epidemiei de Covid-19 au făcut ca acţiunile din SUA să coboare puternic.

Dacă acţiunile Meta vor coborî sub 146,01 dolari pe unitate, atunci vor atinge cel mai mic nivel din ianuarie 2019. Atunci, Facebook se confrunta cu consecinţele scandalului firmei de consultanţă Cambridge Analytica, care a testat încrederea consumatorilor în compania de social media şi a dus la o serie de audieri aprinse în Congres.

Cu toate acestea, Facebook a reuşit să-şi extindă numărul utilizatorilor activi în SUA, în trimestrul respectiv, deşi cu puţin sub 1%.

De când şi-a schimbat oficial numele în Meta, în octombrie anul trecut, veştile pentru CEO-ul Mark Zuckerberg şi companie au fost cu preponderenţă proaste.

Actualizarea de confidenţialitate a sistemului iOS de către Apple a făcut mai dificil pentru companie să ofere reclame ţintite, iar popularitatea în creştere a platformei rivale de social media TikTok a îndepărtat de Facebook utilizatorii şi agenţii de publicitate.

Între timp, o încetinire a activităţilor economice a determinat multe companii să reducă cheltuielile de marketing online.

În iulie, Meta a spus că se aşteaptă la un al doilea trimestru consecutiv de scădere a vânzărilor, după ce a raportat câştiguri sub aşteptări în trimestrul al doilea.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri