AcasăEconomieAcţiunile platformei de criptomonede Coinbase Global au crescut cu peste 16% joi,...

Acţiunile platformei de criptomonede Coinbase Global au crescut cu peste 16% joi, după ce a anunţat că a încheiat un parteneriat cu BlackRock

Acordul oferă câteva ştiri pozitive pentru companie care, la fel ca multe alte firme din sectorul criptomonedelor, a fost lovită de o scădere a preţurilor activelor cripto, deoarece investitorii au fugit de activele riscante pe fondul tulburărilor geopolitice, a dobânzilor în creştere şi a îngrijorării legate de riscul unei recesiuni iminente.

Coinbase a fost printre cele mai afectate companii, cu un declin al acţiunilor sale de peste 60% în acest an.

Platforma de tranzacţionare instituţională a companiei pentru active cripto, Coinbase Prime, va oferi clienţilor instituţionali de pe platforma Aladdin, a BlackRock, care sunt, de asemenea, clienţi ai Coinbase, capabilităţi de tranzacţionare cripto, custodie, intermediere principală şi raportare.

Aladdin oferă o suită de instrumente software concepute pentru a ajuta investitorii instituţionali să-şi gestioneze portofoliile.

Ştirile subliniază modul în care instituţiile tradiţionale, inclusiv fondurile de pensii, fondurile speculative şi băncile, sau implicat pe piaţa activelor cripto în ultimele 18 luni, pariind că această clasa de active alternative este durabilă.

Volumul de tranzacţionare instituţională pe Coinbase din primul trimestru al anului 2022 a fost de 235 de miliarde de dolari, comparativ cu 74 de miliarde de dolari pentru clienţii cu amănuntul, arată documentele sale. În timp ce volumul instituţional a fost în scădere în comparaţie cu ultimele trei trimestre, a crescut cu puţin peste 9% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

 

Ultimele Articole