AcasăEconomieCompaniiActive totale cu 50% mai mari pentru Grupul DN AGRAR urmare a...

Active totale cu 50% mai mari pentru Grupul DN AGRAR urmare a integrării fermei Apold și a altor 3 companii în grup

DN AGRAR Group SA (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă și producție vegetală, anunţă publicarea situaţiilor financiare proforma pentru anul 2021 pentru a reflecta 4 noi companii integrate în 2022. Activele totale la 31 decembrie 2021, cu includerea noilor companii, sunt de 218,74 milioane lei (proforma), cu 50% mai mari faţă de bilanţul anual consolidat publicat în Raportul Anual 2021 și cu 170% față de 2020.

Jan Gijsbertus de Boer, Președintele Consiliului de Administrație DN AGRAR Group:

Procesul de dezvoltare al companiei prin achiziţii a fost susţinut de listarea la Bursa de Valori Bucureşti încă de anul trecut şi are ca scop integrarea cât mai eficientă a activităţilor grupului, parte a unei economii circulare. Planurile rămân ambițioase, cu proiecte de modernizare și integrare, susținute de un model de afaceri de succes, respectiv atingerea unei cifre de afaceri de 80 milioane de lei în 2022, susținută în principal de achiziția fermei Apold, realizată la începutul lunii aprilie.

Următoarele companii au fost incluse în situaţiile financiare proforma, cu modificări semnificative în bilanţul încheiat la 31 decembrie 2021, pentru a oferi o perspectivă mai clară asupra impactului achiziţiilor realizate asupra situaţiei financiare a grupului. Contul de profit şi pierdere nu a fost afectat, conform OMFP 1802/2014, companiile devenind parte operaţională a grupului de abia în 2022, însă pentru realizarea acestor situaţii proforma au fost considerate parte din patrimoniu la 31 decembrie 2021, astfel:

Data obţinerii controlului a fost considerată 31 decembrie 2021, veniturile şi cheltuielile aferente anului 2021 nu se cumulează cu cele ale Grupului, dar rezultatul curent al acestor societăți este luat în considerare în calculul fondului de comerţ la achiziţie. Achiziţia societăților impacteaza fluxurile de numerar proforma ale Grupului în ceea ce priveşte Plățile în numerar pentru achiziţionarea părţilor sociale ale filialelor, asimilate a fi fost făcute la 31 decembrie 2021, Încasările în numerar din credite, de asemenea asimilate a fi avut loc la 31 decembrie 2021, precum şi poziţia de Numerar la sfârşitul perioadei. Principiile contabile folosite la întocmirea acestor situaţii financiare proforma consolidate sunt cele cuprinse în Ordinul Ministrului Finanțelor Publice al României nr. 1802/2014 cu modificările ulterioare.

După finalizarea tuturor operaţiunilor legale, Grupul DN AGRAR ajunge la 16 entităţi care susţin o agricultură integrată, parte a unei economii circulare, prin zootehnie – creşterea bovinelor de lapte, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport si turism.

Integrarea fermelor Lacto Agrar și Apold în ultimul an a contribuit la dublarea numărului de bovine până la 10,000. În ce priveşte producţia vegetală, prin integrarea noilor companii, suprafaţa lucrată depăşeşte 7,000 de hectare de teren. Pentru anul agricol 2021-2022 sunt înființate culturi de toamnă – triticale de toamnă, grâu de toamnă și culturi de primăvară – orz, floarea soarelui, porumb, soia și mazăre.

În iulie 2021, DN AGRAR Group a atras 24,8 milioane de lei de la investitori în urma unui plasament privat prin care societatea a vândut 25,7% din capitalul social, pentru a achiziţiona ferma Lacto Agrar, conform obiectivului stabilit în prospectul de emisiune. Înainte de preluarea Lacto Agrar, producţia vegetală, producţia zootehnică şi managementul fermei erau integrate în agribusiness-ul grupului de firme DN AGRAR, astfel că după finalizarea tranzacţiei nu a fost necesar un proces de tranziţie al activităţilor de producţie şi management, desfăşurate în cadrul activităţii fermei. Restul achiziţiilor au fost finanţate printr-o facilitate de credit, înregistrată ca datorie pe termen lung.

Despre DN Agrar

DN AGRAR Group SA, este un grup de firme cu acţionariat majoritar olandez care activează în centrul Transilvaniei în județele Alba, Sibiu și Hunedoara. Grupul este listat la Bursa de Valori Bucureşti din 2 februarie 2022, sub simbolul DN.

Principalele domenii de activitate sunt zootehnie, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism şi servicii de consultanţă pentru afaceri şi management.

DN AGRAR Group SA are în total 233 de angajați și odată cu integrarea fermelor Lacto Agrar și Apold (finalizată în aprilie 2022), a devenit cea mai mare fermă zootehnică cu producție de lapte de vacă din România. Grupul are cca. 7.000 hectare de teren în proprietate și în arendă pe care le lucrează și peste 10.000 de capete, vaci de lapte și tineret bovin.

Producția agricolă vegetală asigură baza furajeră pentru fermele de vaci de lapte și se bazează în principal pe porumb siloz, lucernă, triticale siloz, iarbă, paie de grâu. O altă activitate importantă este cultivarea cerealelor (grâu, porumb, orz) și a plantelor oleaginoase (soia și floarea soarelui) pentru comercializare. Din producția proprie, se asigură și necesarul de cereale pentru plata arendei. Grupul susţine o agricultură integrată în cadrul fermelor de creştere a bovinelor iar dejecţiile animale lichide şi solide rezultate sunt utilizate ca şi fertilizator organic pentru culturile agricole.

DN AGRAR implementează în fermele sale o tehnologie modernă de conservare a solului prin folosirea tehnologiei minimum tillage, prietenoasă cu mediul.

NOTĂ:

Situațiile financiare proforma sunt raportări financiare emise de o entitate folosind ipoteze sau condiții ipotetice despre evenimente care au avut loc în trecut sau care vor avea loc în viitor. Aceste situații sunt folosite pentru a prezenta terților un tablou al situației financiare și al rezultatelor entității, de exemplu, ca parte a unei propuneri de investire sau de împrumut. Prezentele situații financiare proforma consolidate au fost întocmite pentru a prezenta efectul achiziții și astfel al includerii în Grupul DN Agrar SA a societăților DN Agrar Calnic SRL, DN Agrar Apold SRL, DN Agrar Holding SRL și Prodag Garbova SRL.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.