”Acum războiul ajunge cu adevărat în fiecare casă și familie”. Activiștii ruși cheamă la proteste toată țara

Mișcarea rusă „Vesna” a făcut apel la proteste naționale în Federația Rusă față de mobilizarea parțială anunțată, miercuri, de președintele Vladimir Putin, potrivit Meduza.

Activiștii îi îndeamnă pe oameni să se strângă, miercuri, de la ora 19:00, în centrul fiecărui oraș din Rusia.

  • „Mii de bărbați ruși – tații, frații și soții noștri – vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor vărsa lacrimi mamele și copiii?
  • Acum războiul va ajunge cu adevărat în fiecare casă și în fiecare familie. Autoritățile obișnuiau să spună că doar „profesioniștii” luptau – și că aceștia vor câștiga. S-a dovedit că nu era așa – și prizonierii au început să fie recrutați pe front. Și acum s-a anunțat mobilizarea.
  • Așadar, situația este extrem de gravă. Războiul nu mai este „afară” – a ajuns în țara noastră, în casele noastre, la cei dragi nouă. Și trebuie să moară pentru a îndrepta greșelile regimului lui Putin, care a aruncat Rusia într-un carnagiu îngrozitor, în izolare și sărăcie.”, se arată în apelul mișcării „Vesna”.

Anterior, mișcarea rusă „Vesna” a făcut apel la soldații ruși să refuze să participe la război și să se predea până la intrarea în vigoare a amendamentelor adoptate recent de Duma de Stat, care califică acest demers (predarea și refuzul de a merge la război, n.r.) drept infracțiune.

În discursul său televizat către naţiune de miercuri – primul de la invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie – Putin a anunţat o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri