x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(6) "social"

Adeptă ISIS din Nădlac, condamnată definitiv la închisoare pentru propagandă teroristă

O femeie din Nădlac a fost condamnată definitiv de Curtea Supremă la un an și 5 luni de închisoare pentru propagandă teroristă, anunță publicația Press Alert.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.01.2021, 13:09

Livia Maria Băilă fusese reținută de procurorii DIICOT în luna mai 2020 după ce monitorizarea activității sale online a arătat că a devenit adeptă a orgainzației teroriste Statul Islamic (ISIS) și s-a autoradicalizat.

 

Ministrul Justiției anunță ce a decis în privința creșterii vârstei de pensionare a magistraților

 

Arădeanca accesa site-uri extremiste islamiste și le transmitea mesaje de încurajare luptătorilor ISIS. Prin intermediul rețelelor sociale a luat legătura cu luptători islamiști din Siria și Irak, ajungând să-și declare atașamentul față de cauza Statului Islamic.

 

Joe Biden, validat oficial ca președinte al SUA. Starea de urgență, prelungită cu 15 zile în Washington

 

Anchetatorii au observat că femeia a început să fie „invizibilă” și să fie antrenată de la distanță – și-a șters profilul de Facebook, a început să acceseze pagini securizate unde erau materiale de propagandă, și-a creat în paralel și 20 de conturi false de Facebook pe care le folosea pentru a comunica, iar la scurt timp le ștergea pentru a i se piardă urmele, potrivit PressAlert