x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(16) "instant-articles"

Adevărata moștenire îngrijorătoare a lui Trump

Politicile lui Trump în domeniul imigrației sunt groaznice sub toate aspectele. Totuși, e posibil ca acestea să nu fie cea mai negativă dimensiune a administrației sale.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.04.2019, 8:50

Demisia lui Kirstjen Nielsen din funcția de Secretar al Departamentului pentru Securitate Internă al SUA nu este un motiv de bucurie. Este adevărat, sub conducerea ei s-au întâmplat separări forțate ale unor familii la frontiera SUA și cunoscutele cazuri de închidere a unor copii în cuști de sârmă. Dar plecarea lui Nielsen nu va aduce probabil niciun progres, în condițiile în care Președintele Donald Trump vrea să o înlocuiască cu o persoană care să aplice și mai dur măsurile împotriva imigrației, scrie Joseph E. Stiglitz, citat de digi24.ro. 

 

Identificarea celor mai lamentabile aspecte ale administrației Trump a devenit în America un joc de societate popular. Da, i-a numit pe imigranți criminali, violatori și animale. Dar ce spuneți despre misoginismul său ori despre vulgaritatea sa fără limite și despre cruzime? Sau despre susținerea amicală pentru mișcarea supremația albilor? Sau despre retragerea din acordul climatic de la Paris, din acordul nuclear iranian și din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare? Și mai avem, bineînțeles, războiul împotriva mediului, a sistemului asigurărilor de sănătate și a ordinii internaționale bazate pe reguli.