x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(16) "instant-articles"

Adevărul despre cei 500.000 de pakistanezi care ar urma să vină în România

Miercuri seară, agenția Associated Press of Pakistan nota că Ministerul pentru diaspora și dezvoltarea resurselor umane din Pakistan a convenit să trimită în România peste 500.000 de muncitori din diverse sectoare, până în 2020.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 18.04.2019, 14:19

Presa pakistaneză susține că decizia a fost luată în urma unei oferte prezentate de Niculaie Goia, ambasadorul român în Pakistan, într-o întâlnire oficială cu Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, asistent special al premierului pe problemele pakistanezilor din afara țării și dezvoltării resurselor umane.

 

Goia ar fi declarat că, în contextul dezvoltării recente a României și emigrației forței de muncă către vestul Europei, România ar putea avea nevoie de aproximativ 1 milion de angajați străini calificați și necalificați. Potrivit ambasadorului, România este gata să primească peste jumătate de milion de pakistanezi până anul viitor, piața românească a muncii oferind oportunități pentru specialiști IT, muncitori în construcții, medici, ingineri și alte categorii, printre care 40.000 de șoferi.

 

Ministrul Muncii și al Justiției Sociale, Marius Budăi, a declarat, pentru B1.ro, că, în acest moment, un astfel de contingent NU este aprobat.