AcasăEconomieAdevărul despre scurgerile de gaze naturale ruseşti din gazoductele Nord Stream i-ar...

Adevărul despre scurgerile de gaze naturale ruseşti din gazoductele Nord Stream i-ar ”surprinde” pe mulţi europeni, afirmă Kremlinul

Rusia a cerut în mai multe rânduri să ia parte la o anchetă internaţională cu privire la aceste scurgeri de gaze naturale, în toiul Războiului rus în Ucraina şi pe fondul unei lupte în domeniul gazelor naturale între Rusia şi UE.

Preşedintele rus Vladimir Putin acuza la 12 pctombrie că acesta este un act de ”terorism internaţional” de pe urma căruia au de beneficiat Statele Unite, Polonia şi Ucraina.

Diplomaţia rusă l-a îndemnat pe preşedintele american Joe Biden să dezcvăluie dacă Statele Unite sunt vinovate de aceste explozii.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat asigurări vineri că Moscova acţionează ”intens” pentru a lua parte la anchetă – pe care a acuzat-o anterior că este ”aranjată” cu scopul de a da vina pe Rusia.

”O activitatea are loc pe canale diplomatice”, a declarat el presei.

”Însă, până în prezent, ea se loveşte de un zid al reticenţei de a face împreună lumină asupra adevărului, care i-ar surprinde cu siguranţă pe mulţi, în ţările europene, dacă ar fi făcut public”, a declarat Peskov, fără să facă alte precizări.

”Nici germanii, nici suedezii şi nici danezii nu împărtăşesc informaţii cu noi”, a deplâns Peskov.

Gazoductele Nord Stream se află în centrul unei controverse geopolitice dinainte de izbucmirea Războiului din Ucraina.

Ucraina şi Statele Unite s-au opus acestui proiect care sporea, subliniau ele, dependenţa Uniunii Europene (UE) de gazele nagturale ruseşti.

Ultimele Articole