AcasăPoliticAdevărul despre Securitatea din România: Este VIE și foarte ACTIVĂ chiar acum

Adevărul despre Securitatea din România: Este VIE și foarte ACTIVĂ chiar acum

Securitatea din România este vie și foarte activă, susține gazetarul Cristian Tudor Popescu, care a vorbit și despre situația lui Traian Băsescu.

Acesta susține că sunt încă persoane în România care au supraviețuit și care influențează în continuare societatea românească.

„Securitatea nu e îngropată, ea este vie și foarte activă prin unele personaje care au supraviețuit, au făcut parte din vechea Securitate și încă au influență în societatea românească, inclusiv prin urmașii lor care au fost instruiți de cei bătrâni. Nici vorbă să fi dispărut Securitatea, dar mai ales securismul.

Securismul este un mod de a gândi care depășește instituția aceea de dinainte de 89 și care s-a transmis în conștientul și în subconștientul colectiv în România. Sunt oameni cu gândire securistă”, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru Libertatea.

”Cineva, știm noi cine”

El a dat exemplul recent al declarației președintelui Klaus Iohannis care a spus: „Cineva, știm noi cine, a dat draftul legilor securității presei”.

Totodată, el a adus în discuție și numele lui Traian Băsescu.

„A fost aici în buna tradiție a funcției a predecesorului său, care este un expert în materie de securitate și turnătorie, domnul Traian Băsescu. De câte ori nu am auzit de la Băsescu: „Domnilor miniștri, aveți grijă ce vorbiți la telefon”.

Acum iată-l și pe domnul Iohannis cu același securism despre care vă vorbeam. Asta nu înseamnă că Klaus Iohannis are vreo treabă cu Securitatea, eu nu afirm lucrul acesta, dar expresiile „cineva ne-a dat”, „știm noi cine a scurs nu știu ce” sunt modul de a vorbi și de a gândi securist”, crede jurnalistul.

Ultimele Articole