Adevărul despre Termocentrala Mintea. Cu cât a fost vândută în realitate

PSD prezintă situația reală de la Termocentrala Mintia. Aceasta a fost vândută prin administrator judiciar cu 91 de milioane de euro, după ce au fost investite în retehnologizare cel puțin 150 de milioane de euro, susține senatorul Ștefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

„De neînțeles este de ce a ales ministrul această metodă de prin închiderea termocentralei. Cu toții știm că cel mai ieftin cumperi activele unei afaceri falimentate. Investitorii care au călcat pragul Ministerului Energiei, atunci când Termocentrala Mintia era în funcțiune, nu au fost buni, se pare că trebuia, mai întâi, încheiată retehnogizarea grupului de 235 de MW și banii românilor să fie risipiți”, susține senatorul social-democrat.

Totodată, social democratul se întreabă dacă nu puteau fi accesați bani din Fondul de Modernizare pentru transformarea Termocentralei într-un proiect prietenos cu mediul, în timp ce ar fi produs energie cu grupul proaspăt retehnologizat, pănă când centrala pe gaze sau parcurile fotovoltaice ar fi fost construite.

„De neînțeles este de ce în plină criză energetică închizi capacități de producție fără să pui ceva nou în loc. Din păcate singurul răspuns pe care îl vom primi este că economia de piață este crudă, că se întâmplă și falimente, mai ales când liberalizarea ei se produce haotic”, mai spune Ștefan Radu Oprea.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed