AcasăEconomieAdina Vălean: Chestiunea cu renegocierea PNRR nu este lipsită de sens. Nişte...

Adina Vălean: Chestiunea cu renegocierea PNRR nu este lipsită de sens. Nişte ajustări, permutări sunt legitime

”Chestiunea cu renegocierea PNRR nu este lipsită de sens pentru că s-au mai întâmplat nişte crize între timp. Şi Comisia Europeană recomandă anumite proiecte pentru Repower EU, domeniul energiei. Nişte ajustări, permutări sunt legitime. De asemenea, dacă noi considerăm că anumite proiecte ambiţioase de infrastructură  ar putea să nu se realizeze, ar fi păcat să nu spunem asta. Am zis întotdeauna că noi am pierdut bani europeni de infrastructură pentru că nu am admis repede şi la timp faptul că ceva nu poate fi gata, ca să se poată redirecţiona banii către proiecte care ar putea fi mature. Eu cred că există deschidere la nivelul Comisiei Europene, nu depinde de mine personal, eu nu pot decât să încurajez şi să ajut pentru a face lucruri cu sens, dacă e nevoie să ajustăm ceva în PNRR”, a spus Adina Vălean la Prima TV.

Comisarul pentru Transporturi susţine că oficialii europeni ar vrea ca statele UE să cheltuie toţi banii din PNRR, tocmai pentru a confirma succesul programului.

”Nu e nimeni absurd la Bruxelles. Din contră, toată lumea la Bruxelles vrea să se cheltuie banii, pentru că asta ar însemna succesul PNRR-ului. Banii care au fost daţi, să se cheltuie. Deci toată lumea vrea ca România să ia banii”, a conchis Adina Vălean.

 

Ultimele Articole