x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(11) "actualitate"

ADIO concedii pentru acești angajați! Violeta Alexandru ia măsuri drastice: Nu se pune problema de concedii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis directorilor inspectoratelor teritoriale de muncă un avertisment dur.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.07.2020, 14:46

Ministrul le cere acestora să termine cu ”practicile” de atenţionat persoana la care merg în control, dar şi să iasă din birouri, “din locurile comode” în care stau cu aer condiţionat, şi să meargă alături de echipe pe teren.

“Aş vrea ca toţi inspectorii şefi să fie cu echipele lor pe teren. Daţi un exemplu personal, mergeţi cu aceste echipe, mergeţi în vizite neanunţate, în sensul în care vă cer să terminaţi cu practicile de sunat pe telefon şi atenţionat persoana la care vă duceţi în control. Vă rog să înceteze orice fel de practică despre care am cunoştinţe că se mai întâmplă în inspectoratele teritoriale de muncă şi să vă asumaţi responsabil rolul pe care îl aveţi, şi anume pe de o parte de educare şi pe de altă parte de sancţionare, acolo unde se impune. (…) Cer inspectorilor şefi să ieşiţi din birouri, din teren, din locurile comode în care staţi cu aer condiţionat, plăcut în sediile noastre ale inspectoratele teritoriale de muncă şi să mergeţi alături de echipe în teren în această perioadă”, a precizat Violeta Alexandru.

Ea a mai solicitat ca reprezentanţii ITM să respecte masurile de protecţie sanitară.

“Vă atrag atenţia că sunteţi în primul rând dumneavoastră un exemplu, să nu aud că în vreun inspectorat teritorial din ţară există colegi care stau îngrămădiţi, există colegi care nu poartă mască, există acţiuni de verificare în care şef de ITM nu are mască, nu are toate măsurile de protecţie luate, să nu aud acest lucru, oamenii nu au cum să aibă încredere în regulile stabilite de autorităţi dacă exact cei care sunt în măsură să le verifice dacă sunt respectate fac rabat de la lege şi vă rog să ţină cont de faptul că sancţiunile noastre şi măsurile pe care le vom lua, le vom lua cu atât mai ferm cu cât dumneavoastră purtaţi responsabilitatea respectării legii în România în acest moment”, a transmis ministrul Muncii.

Totodată, ministrul a cerut mobilizare maximă la nivelul inspectoratelor teritoriale de muncă şi a precizat foarte clar că nu se pune problema de vreun concediu în următoarea perioadă.

“Se pregătesc noi măsuri de sprijin adoptate de către Guvern în perioada următoare. Vor fi nişte decizii luate în legătură cu activitatea zilierilor şi sezonierilor. Săptămâna viitoare vom lansa public o aplicaţie prin care să se poată înregistra mult mai uşor folosind tehnologia, activitatea celor care lucrează în regim de zilieri, vom avea verificări şi în această privinţă, le luăm pe rând, vă cer mobilizare maximă, fără concedii, nu e cazul de concedii în această perioadă, dacă vreţi respect din partea oamenilor, acest respect se câştigă prin muncă şi seriozitate”, a mai spus Violeta Alexandru.