Administraţia Biden va elibera 1 milion de barili de benzină din rezervele strategice ale SUA, pentru a reduce preţurile la pompă înainte de 4 iulie

”Prin eliberarea acestei rezerve strategice între Ziua Memorialului şi 4 iulie, asigurăm fluxuri suficiente de aprovizionare către [regiunea] tri-statală şi nord-est, într-un moment în care americanii muncitori au cea mai mare nevoie de ea”, a spus secretarul pentru Energie, Jennifer Granholm, într-o declaraţie de marţi.

Contractele futures pentru benzină au crescut cu 19% în acest an, deoarece preţurile petrolului au urcat din cauza reducerii producţiei de către OPEC şi a temerilor că războiul Israel-Hamas ar putea declanşa un conflict mai larg din Orientul Mijlociu, care să perturbe aprovizionarea.

Creşterea preţurilor energiei a stârnit speculaţii în aprilie că administraţia Biden ar putea accesa rezerva strategică de petrol din Texas şi Louisiana, înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Consilierul economic al Casei Albe, Lael Brainard, a declarat luna trecută că administraţia ”se va asigura că preţurile gazelor rămân accesibile”.

Dar preţurile gazelor s-au redus în ultimele săptămâni, deoarece cotaţia petrolului s-a retras de la maximele înregistrate în aprilie, când traderii au licitat contracte futures pe ţiţei din cauza temerilor că Israelul şi Iranul, membru OPEC, erau în pragul războiului.

Preţurile benzinei la pompă au fost în medie de 3,59 USD pe galon la nivel naţional, marţi, cu aproximativ 4 cenţi mai mari decât media de un an în urmă, dar mai mici decât luna trecută, potrivit asociaţiei pentru şoferi AAA.

Deşi preţurile benzinei au scăzut în ultima lună, inflaţia mai largă a rămas încăpăţânată, supărând consumatorii.

Retailerii şi terminalele vor primi benzina cel târziu pe 30 iunie, potrivit Departamentului pentru Energie. Benzina va fi eliberată în cantităţi de 100.000 de barili, pentru a asigura un proces de licitaţie competitiv, care maximizează impactul asupra preţurilor la pompă, potrivit DOE.

Vânzarea de benzină are loc în momentul în care rezerva strategică de petrol a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele decenii.

Administraţia Biden a eliberat 180 de milioane de barili de petrol din rezerva strategică în 2022, deoarece preţurile energiei au crescut în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed