x


  • EUR
    4.8728
    USD
    4.0058
string(7) "politic"

Administrația din București se va schimba radical. Băsescu vrea funcția cea mare: Dacă a fi nevoie, o să o fac. 

Cursa pentru Primăria Capitalei este una strânsă, iar fostul șef al statului, Traian Băsescu, pare mai hotărât ca niciodată 

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 22.07.2020, 8:00

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu, a declarat că dacă va fi nevoie, va candida, pentru această funcție.

Totodată,  Băsescu a mai precizat că decizia va fi luată în funcţie de formarea alianţelor politice.

”Dacă va fi nevoie, o să o fac. Depinde care sunt evoluţiile. Dacă se va reuşi o alianţă corectă a forţelor de dreapta, sigur că PMP, care l-a susţinut pe Nicuşor Dan de la bun început, va fi în regulă, dar dacă va fi o alianţă în care să se spună, voi susţineţi-l pe Nicuşor Dan, dar noi nu suntem de acord cu liste comune la Consiliul General sau la sectoare, asta e bătaie de joc. 

Adică eu doar să susţin candidatul altcuiva, asta nu funcţionează şi atunci toate opţiunile sunt deschise pentru promovarea PMP”, a declarat Traian Băsescu, la Digi 24.

La începutul acestei luni, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat că Traian Băsescu are capacitatea de a mobiliza un număr suficient de cetăţeni pentru a primi cel de-al treilea mandat de primar al Capitalei. 

El spune că partidul ia în calcul această candidatură, dacă partidele de dreapta nu vor ajunge la un consens în ceea ce priveşte desemnarea unei liste de candidaţi comuni în primul rând pentru Consiliul General.