Administratorul judiciar al Mic.ro va propune falimentul reţelei

„Vom cere intrarea în faliment a celor două reţele, pentru că nu există posibilitatea reorganizări acestora. Au eşuat toate discuţiile de preluare”, a declarat Otilia Milu, co-manager partner la RVA Insolvency.

 

Ea a menţionat că au fost discuţii pentru vânzarea reţelelor cu mai multe companii româneşti şi străine.

Potrivit reprezentantului administratorului judiciar, singura soluţie de reorganizare era vânzarea firmelor, pentru că acestea au conturile goale, iar acţionarii nu vor să mai investească nimic.

 

„Vom denunţa toate contractele şi vom preda spaţiile tuturor proprietarilor de magazine. La sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai vom discuta cu creditorii propunerea de intrare în faliment, iar procedura s-ar putea declanşa în 2-3 luni”, a adăugat Milu.

 

În cazul în care creditorii refuză intrarea în faliment, aceştia ar trebui să vină ei cu un plan de reorganizare.

 

„Dacă vin creditorii cu un plan de reorganizare, iar acesta va fi votat de AGA firmelor şi apoi în adunarea creditorilor, vom merge cu planul la judecător şi acesta va decide. Dacă nu vin cu un plan, ceea ce e aproape sigur că se va întâmpla, vom merge cu propunerea de intrare în faliment la judecătorul sindic. Oricum, până la urmă tot la faliment se va ajunge”, a afirmat Milu.

 

Ea nu a dorit să facă publică valoarea totală a datoriilor celor două reţele. „Suntem în curs de inventariere şi de dezafectare a magazinelor”, a mai spus Milu.

 

Potrivit datelor RVA, Mic.ro Retail are peste 1.000 de creditori, printre care firme, persoane fizice şi instituţii ale statului, iar numărul celor care au de recuperat bani de la miniMax Discount se apropie de 800.

 

La începutul anului, firmele care deţin magazinele Mic.ro şi miniMax au intrat în insolvenţă, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererile acestora de deschidere a procedurii.

 

Reprezentantul companiei Mic.ro Retail a spus în faţa instanţei că lanţul de magazine nu dispune de lichidităţi şi nu poate achita datoriile faţă de creditori, au declarat atunci surse judiciare.

 

Potrivit aceloraşi surse, reprezentantul Mic.ro a spus că datoriile firmei către creditori se ridică la 698 de milioane de lei.

 

Dincolo de datoriile pe care le au la furnizori şi la proprietarii spaţiilor în care funcţionează, în ultimul an şi jumătate lanţurile de magazine deţinute de Patriciu, Mic.ro şi miniMax, s-au împrumutat de la mai multe bănci cu peste 45 de milioane de euro.

 

Astfel, în septembrie 2010, BCR a acordat o facilitate de credit de 13,2 milioane de euro societăţii Mercadia Holland, proprietara celor două firme, Mic.ro Retail şi miniMax Discount. Trei luni mai târziu, Mic.ro Retail şi Minimax Discount au contractat două credite, de 9 milioane de euro şi, respectiv, 10 milioane de euro de la Unicredit Ţiriac Bank.

 

În mai 2011, Mic.ro Retail a luat de la BRD un credit de 5 milioane de euro, pentru ca în luna august a anului trecut, Mic.ro şi Minimax să garanteze cu bunurile aflate pe stoc creanţe de 10 milioane de euro la Raiffeisen Bank, plus dobânzi.

 

În luna septembrie a anului trecut, Mic.ro retail a preluat, printr-un contract de leasing semnat cu Unicredit Ţiriac, 131 de maşini Fiat Ducato Maxi Cabinato.

 

Patriciu deţinea în toamna anului trecut 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe şi 110 mobile, şi 58 de unităţi Macro şi miniMax.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed