Adrian Câciu: Anul acesta, modul în care s-a derulat programul cu garanţii de stat trebuie să reprezinte un bun exemplu pentru anul viitor şi, de ce nu, să ajungem la concluzia că ne trebuie mai multă finanţare pentru economie

Ministrul Finanţelor a declarat în cadrul ceremoniei că acest an a fost unul complicat, iar principiul cu care au plecat a fost acela de a crea un parteneriat real între stat şi economie.

”Acest parteneriat s-a văzut în modul în care a evoluat economia românească, în primul semestru. Rezultatele acestea, de creştere economică, nu vin peste noapte, ele au venit pe de o parte din efortul antreprenorilor şi pe de altă parte, aşa cum am spus şi atunci, prin stimuli concreţi care au fost oferiţi economiei româneşti”, a spus el.

Ministrul Finanţelor a arătat că programe precum IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, programe care au fost pe schema de ajutor COVID, au reprezentat un boost pentru cee ace înseamna mediul antreprenorial românesc.

”De aceea şi continuă, şi continua cu o finanţare mult mai mare, pentru că cee ace ne dorim este să menţinem acest nivel de dorinţă şi de investiţii, atât din partea statului dar şi din partea mediului antreprenorial”, a arătat ministrul Câciu.

El a precizat că ”în situaţiile complicate, diferenţa o face încrederea”.

”Dacă există încredere între entităţile care fac parte dintr-un angrenaj, atunci acele situaţii vor găsi răspuns, soluţii concrete şi soluţiile concrete sunt finanţare, obiective de investiţii, locuri de muncă şi dezvoltare. Eu sunt convins că acest plafon pe care l-am convenit astăzi cu cele trei fonduri de garantare va fi epuizat până la finalul anului”, a spus Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor a anunţat că pregătesc legea bugetului şi legea plafoanelor pentru anul viitor.

”Anul acesta, modul în care s-a derulat programul cu garanţii de stat trebuie să reprezinte un bun exemplu pentru anul viitor şi, de ce nu, să ajungem la concluzia că ne trebuie mai multă finanţare pentru economie, dar asta depinde foarte mult de mediul economic”, a afirmat ministrul.

Câciu a încurajat mediul de afaceri să apeleze la cele patru programe pe care le au în derulare şi a anunţat că ”a diversificat formulele de finanţare, prin angrenarea a încă două fonduri de garantare, cel Rural şi cel de Contragarantare, astfel încât antreprenorii să aibă mai multe soluţii de finanţare şi să poată, sectorial, să apeleze la soluţiile pe care le-au oferit economiei”.

”Parteneriatul este cheia şi cu această ocazie vreau să vă mulţumesc pentru rezultatele din primul semestru, rezultate pe care le văd atât Comisia Europeană cât şi instituţiile financiare internaţionale şi se relevă şi în încrederea investitorilor străini în România, investitori care anul acesta au adus un plus de valoare adăugată dar şi un plus de capital important în economia românească”, a mai spus ministrul.

Adrian Câciu a arătat că acest trend trebuie să facem în aşa fel încât, împreună, să îl multiplicăm şi să avem la final de an un rezultat economic mai mare decât ce prognozat de către instituţiile de prognoză.  

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri