x


  • EUR
    4.8426
    USD
    4.3517
string(13) "sportsanatate"

Adrian Streinu-Cercel: IZOLARE timp de 10 săptămâni în România ar fi IDEAL!

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, profesorul Adrian Streinu-Cercel, a declarat la Antena 3 că din punctul său de vedere românii ar trebui să stea cât mai multe în case „minimum şase săptămâni, opt săptămâni ar fi ok, 10 săptămâni ar fi ideal”.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.03.2020, 7:25

El a apreciat că românii trebuie să aibă grijă în mod special la Paștele catolic și Paștele ortodox, unde se organizează tradițional mese în familie, să respecte autoizolarea, să-și ferească bătrânii din familie pentru că vârstnicii sunt cei mai vulnerabili în fața coronavirusului.

 

Un număr de 277 de persoane au fost confirmate până în prezent cu noul tip de coronavirus, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

 

Dintre acestea, 25 au fost declarate vindecate şi externate – 16 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi una la Iaşi.

 

De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa.

 

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani.

 

“Starea generală de sănătate a pacienţilor este bună. La ATI, în acest moment sunt internaţi 6 pacienţi, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente)”, afirmă GCS.

 

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat COVID-19. Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

 

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu au COVID-19.