AcasăActualitateAer polar deasupra României! Prognoza meteo ANM pentru următoarele zile. Încep ninsorile

Aer polar deasupra României! Prognoza meteo ANM pentru următoarele zile. Încep ninsorile

Vești proaste de la ANM. Încep ninsorile în mai multe zone ale țării, odată ce un val polar va pătrunde în România.
Astfel, dacă în acest weekend ne bucurăm de temperaturi care ajung chiar și până la 16 grade, de săptămâna viitoare, iarna va fi mai geroasă decât credeam.

În zonele din centrul continentului, temperaturile scad chiar şi sub 10 grade Celsius, iar treptat, frigul va ajunge și în țara noastră. Sunt prognozate nopţi geroase, începând de luni, când vremea se răcește în toată țara.

Aer polar deasupra României! Prognoza meteo ANM pentru următoarele zile. Încep ninsorile

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu a anunțat cum va fi vremea săptămâna viitoare.

Valorile de temperatură vor fi cuprinse între -6 şi 10 grade Celsius cu cele mai scăzute valori în vest, centru nord dar şi în zonele montane.

“Diferențele de temperaturi vor fi mai mari de 15 grade Celsius. Răcirea se va simți în special în partea de vest, nord-vest a țării. Dacă mâine vom consemna valori minime de 14 – 16 grade, ei bine iată duminică de 7, 9 grade.

Săptămâna va debuta în partea de Vest a țării cu valori de numai 0, -2 grade, în timp ce în sud se vor înregistra valori de 9, 10 grade, dar de marți răcirea va fi semnificativă în toată țara și mai ales în zilele de miercuri și joi”, a spus șefa ANM, la Antena 3 CNN.

Aer polar deasupra României! Prognoza meteo ANM pentru următoarele zile. Încep ninsorile

Totodată, meteorologii anunță o răcire accentuată și în Capitală. Vor urma și aici scăderi bruște de temperatură. Diminețile vor aduce -5 … -6 grade Celsius.

În ceea ce privește regimul de precipitații, se anunță ploi în zonele joase și ninsori la munte.

”Ne așteptăm în București să avem temperaturi deosebit de negative, mai ales pe parcursul nopții de miercuri. Dimineața vor fi -5, -6 grade Celsius.

De asemenea, vor fi și precipitații sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief și ninsoare la munte”, a mai declarat directorul ANM.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.