AcasăActualitateJustitieAeronava privată cu care Liviu Dragnea și Irina au plecat în Maldive,...

Aeronava privată cu care Liviu Dragnea și Irina au plecat în Maldive, decontată din subvenția de la stat

Dosarul cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de fostul trezorier PSD Mircea Drăghici cu procurorii DNA scoate la iveală mai multe cheltuieli făcute în scop personal decontate din subvenția primită de PSD de la stat.  

Mai multe zboruri private ale lui Liviu Dragnea au fost decontate de stat, se pare.

Fostul lider PSD și fosta sa iubită, Irina Tănase, împreună cu o prietenă mai veche a acesteia, ar fi plecat spre Maldive, în ianuarie 2019, cu o aeronavă privată plătită din subvenția primită de PSD de la stat, scrie G4Media, care a consultat dosarul aflat la Tribunalul București.

Chiar dacă aveau bilete de avion de linie achitate de Parlamentul României, Liviu Dragnea, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu și Gabriel Vlase (actualul șef SIE), s-ar fi întors dintr-o vizită din Estonia, în aprilie 2018, cu un avion privat plătit de PSD tot din subvenția de la stat.

A doua zi, Dragnea ar fi plecat cu Paul Ionescu, consilierul său, în vizită în Israel tot cu un avion privat plătit de PSD din subvenția de la stat, deși transportul era achitat de Camera Deputaților.

În plus, PSD ar fi decontat sume umflate, se arată în documentele DNA. Dosarul se află la Tribunalul București.

Zborul lui Dragnea spre Maldive pe banii statului


Conform DNA, pe 2 ianuarie 2019, Liviu Dragnea, iubita lui de atunci, Irina Tănase, și o prietenă din școala generală a acesteia, Sânziana-Mădălina Hristache, ar fi plecat spre Emiratele Arabe Unite și Maldive cu o aeronavă privată plătită din contul PSD de subvenție de la stat.

Zborul cu aeronava privată a fost doar până la Sofia, iar zborul de întoarcere de la Istanbul la „București (Constanța)”. Întoarcerea a fost pe 20 ianuarie 2019.

Închirierea aeronavei s-a făcut prin intermediul unei agenții de turism cu care lucra fostul trezorier PSD Mircea Drăghici.

Potrivit documentelor din dosar, avionul a costat 100.313,36 de lei, din care 92.826 lei costurile închirierii aeronavei și alte 7.487,36 de lei costuri de degivrare.

Banii au fost achitați din contul PSD de subvenție de la stat.

Prietena Irinei spune că a făcut credit pentru vacanța în Maldive


Audiată de procurori, prietena Irinei Tănase a spus că a făcut credit pentru a zbura în Maldive. Sânziana susține că ea a plătit zborul de 10.000 de euro până la destinație.

Martor în dosar, prietena Irinei susține că plătește rată de 1.300 de lei pe lună, deși, spun procurorii, a rămas între timp fără loc de muncă. Sânziana a mai adăugat că nu știe cine și din ce bani a plătit cazarea în Maldive.

Acord între DNA și fostul trezorier PSD


Fostul trezorier PSD Mircea Drăghici și-a recunoscut faptele de deturnare și delapidare și, pe 29 iunie 2022, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA și a acceptat o pedeapsă de 6 ani de detenție.

Mircea Drăghici se află deja în închisoare, unde are de ispășit o pedeapsă de cinci ani de închisoare într-un prim dosar privind cheltuielile făcute din subvenția primită de PSD de la stat.

Acordul de recunoaștere din al doilea dosar a fost trimis pe masa unui judecător pentru confirmare. Pronunțarea este pe 26 iulie 2022.

PSD s-a constituit parte civilă, prin semnătura actualului lider, Marcel Ciolacu, și a secretarului general, Paul Stănescu. PSD solicită recuperarea sumei de 710.018,94 de lei, bani cheltuiți ilegal de fostul trezorier de pe vremea lui Dragnea din contul de subvenție de la stat și dintr-un alt cont al PSD.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.