Afacerea Policolor, mai profitabila decat Domo pentru RAEF

0
Afacerea Policolor, mai profitabila decat Domo pentru RAEF

 “Printre cei mai mari multiplicatori pe care i-am inregistrat a fost cel de la Ralfi (Estima Finance): noua. Multiplicatorul mediu pentru exitul din Domenia, Estima si Motoractive a fost de 7,2 ori investitia”, a declarat Horia Manda pentru Business Standard. Pentru 33% din actiunile Policolor, RAEF a luat 27,6 mil. €.

Pachetul fondurilor de investitii Romanian Investment Fund (RIF) si Reconstruction Capital (RC2), administrate de New Europe Capital, la Policolor este de circa 93% din actiunile producatorului de vopsele, fapt care da cale libera delistarii companiei de pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Fondurile RAEF, pe de o parte, si RC2 si RIF, pe de alta, au executat ieri contractul de optiune de transfer, potrivit caruia fondurile RC2 si RIF au avut dreptul sa cumpere un pachet de 23,68 milioane de actiuni ale Policolor (PCL), iar RAEF are dreptul sa le ceara operatiunea la pretul de 1,1648 €/actiune. Dupa ce New Europe Capital a anuntat intentia de delistare in eventualitatea, acum realizata, a tranzactiei cu RAEF, fondurile RC2 si RIF au cumparat constant din piata actiunile Policolor, iar cotatia acestora a ajuns si chiar a depasit pretul tranzactiei cu RAEF, de 4,267 lei/actiune.

Inainte de tranzactie, pretul din piata al actiunilor era de 4,28 lei/actiune, dupa care a scazut la 4,27 lei. La acest nivel, capitalizarea Policolor la BVB este de 304,9 milioane de lei (83,2 milioane de euro). Printre cele mai recente achizitii ale fondului Reconstruction Capital 2 se numara pachetul de 63% din actiunile complexului hotelier Fantasy Beach din Mamaia, pentru circa opt milioane de euro. RC2 a cumparat constant de pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti si actiunile producatorului de materiale de constructii din argila arsa Macofil Targu-Jiu. Pachetul RC2 la Macofil a ajuns la circa 27% din actiunile companiei. RC2 este listat la bursa londoneza. Fondul RIF mai detine participatii la Rolast Pitesti, toate acestea ridicand la circa 80 milioane de euro valoarea celor mai importante pachete controlate de New Europe Capital.