Afacerile penale, lăsate moștenire

0
5
Afacerile penale, lăsate moștenire

Ajuns în spatele gratiilor în dosarul finanţării ilegale a campaniei prezindenţiale din 2009, Gheorghe Bunea Stancu trebuie să răspundă în faţa judecătorilor într-un nou dosar. Interceptările arată că fostul baron de Brăila intenţiona să-şi numească fiul la conducerea firmei abonate la banii Consiliului Judeţean.

Gheorghe Bunea Stancu: Se va schimba în Consiliu’ de Administraţie, în locu’ lu’ Cristi Nicolae care produce foarte multe… discuţii, ca să nu spun altceva… va intra băiatu’ meu. Va intra Răzvan, ca să nu intre altcineva să avem dureri de cap. (…) Da’ mi se pare normal, băiatu’ să înceapă să preia ce este al familiei… Este o chestie corectă din toate punctele de vedere.

Interlocutor: Da, dom’ preşedinte!

În noul dosar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila este suspectat de abuz în serviciu, după ce a acordat finanţări de ordinul milioanelor de lei pentru două cluburi sportive din judeţ. La unul dintre ele era acţionar chiar firma controlată de Bunea Stancu prin intermediul fiului său.

Dorin Cocoş şi fiul său Alin au lucrat cot la cot pentru a creşte veniturile familiei. Procurorii îi acuză pe cei doi de trafic de influenţă. Ar fi intervenit la membri din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor în favoarea unor apropiaţi. Niciodată gratis, ci contra unor sume de ordinul milioanelor de euro.

 

Citiți mai multe pe digi24.ro.