x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(10) "publicfeed"

Afacerile soțului Andreei Esca cu Ministerul Sănătății. A vândut mii de măști, dar tot s-a îmbolnăvit

Alexandre Eram, soțul Andreei Esca, s-a aflat în stare gravă la spital, intubat, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Paradoxal, firma omului de afaceri a fost una din cele nouă acreditate de Ministerul Sănătății care a vândut în plină criză epidemiologică măști de protecție de unică folosință cu sutele de mii.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 28.07.2020, 15:28
Ba chiar a fost acuzat la vremea respectivă,că a încearcă să își rotunjească averea oferind măști medicale antibacteriene la un preț astronomic, de 20 de lei per bucată. Firma lui Eram (listată pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale) se numără printre puținele care au primit avizul ministerial în acestă perioadă când masca de protecție este obligatorie în spațiile publice închise.

Alexandre Eram s-a îmbolnăvit de COVID-19 după ce soția lui, celebra Andreea Esca, a fost la o petrecere pe litoral, eveniment monden controversat  unde a fost fotografiată fără mască.

Soyna Mod, firma ce aparține afaceristului, apare pe site-ul Agenției Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (agenție aflată în subordinea Ministerului Sănătății) drept o unitate acreditată pentru fabricarea măștilor faciale de unică folosință, la data de 1 aprilie 2020. Când,  țara noastră se afla în stare de urgență. Societatea lui Alexandre Eram anunța la vremea respectivă că poate produce 140.000 de măști pe săptămână.

Conform wowbiz.ro, Sonya Mod, compania controlat de Alexandre Eram, soțul Andreei Esca, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 29 milioane lei și pierderi de peste 1 milion lei. Firma a avut un număr mediu de 298 de angajați și a ajuns la datorii de 10,8 milioane lei. Firma produce și comercializează produse textile și cosmetice.