AcasăEconomieAFI Europe România a renovat clădirea de birouri AFI Lakeview, în urma...

AFI Europe România a renovat clădirea de birouri AFI Lakeview, în urma unei investiţii de aproape 2 milioane de euro

”După un an de modernizare a proiectelor de birouri din portofoliul de aproximativ 300.000 metri pătraţi închiriabili (GLA) din România, AFI Europe România anunţă acum finalizarea reamenajării tuturor spaţiilor publice din cadrul clădirii de birouri AFI Lakeview, ca investiţie de aproximativ 2 milioane de euro”, anunţă dezvoltatorul.

AFI Lakeview are spaţii de birouri moderne clasa A, cu o suprafaţă de 25.500 mp GLA, cu o arhitectură complexă şi 2 niveluri ale clădirii: P+14 şi P+7, cu aproximativ 1.500-2.400 mp GLA pe etaj, 4 niveluri de parcare subterană şi spaţii de depozitare.

Potrivit unui studiu recent BestJobs şi în contextul ridicării restricţiilor legate de pandemie, 62% dintre angajaţii români chestionaţi ar alege să lucreze de la birou sau cel puţin în format hibrid.

„După cum par să indice tendinţele de pe piaţă, tot mai mulţi angajaţi se întorc la birou. Anul trecut am instalat un sistem profesional de purificare a aerului prin ionizare bipolară împotriva viruşilor şi am decis, de asemenea, să îmbunătăţim şi mai mult mediul din clădire, prin modernizarea designului lobby-ului, precum şi prin renovarea completă a coridoarelor, lifturilor şi băilor”, a declarat Emma Toma, head of Office Division AFI Europe România.

AFI Europe face parte din AFI Properties, companie în domeniul dezvoltării, managementului şi investiţiilor imobiliare, care operează în Europa Centrală şi de Est. În România, compania operează centrul comercial AFI COTROCENI, unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiunea central şi est europeană, AFI Ploieşti, AFI Braşov. În sectorul de birouri, AFI Europe România deţine un portofoliu de 7 parcuri de afaceri de clasa A (AFI Park 1-5, AFI Tech Park, AFI Park Braşov, AFI Lakeview, AFI Park Floreasca, AFI Victoriei Plaza, AFI Park Timişoara). 

AFI Europe România este al doilea cel mai important proprietar de clădiri de birouri din ţară, administrând proiecte de afaceri în valoare totală de aproximativ 300.000 mp închiriabili şi spaţii de retail de aproximativ 170.000 mp închiriabili. În 2020, compania a finalizat primul său proiect rezidenţial pe piaţa locală – primul stadiu al AFI City Bucureştii Noi, care include 190 de apartamente, aducând experienţa de lungă durată câştigată pe pieţele internaţionale.

În 2022 compania va inaugura AFI Tech Park 2, a doua fază a parcului de afaceri în trei stadii, situat pe bulevardul Progresului, precum şi o galerie comercială, AFI City Bucureştii Noi, situată chiar lângă componenta rezidenţială, la staţia de metrou Laminorului. În 2021, AFI Europe România a achiziţionat 2 terenuri în Pipera pentru dezvoltarea unei noi divizii de business, Residential to Rent, formată din 3 turnuri rezidenţiale şi un număr total de 450 de apartamente. Planurile de dezvoltare viitoare ale companiei includ o nouă zonă comercială în Arad, AFI Arad, dar şi noi extinderi de birouri, spaţii comerciale şi rezidenţiale de închiriat în Bucureşti şi la nivel regional. 

 

Ultimele Articole