AcasăEconomieBurseAflă care este suma minimă pentru a investi la bursă

Află care este suma minimă pentru a investi la bursă

Imaginează-ți panourile acelea uriașe cu cifre și grafice pe care le vezi deseori prin filmele americane sau la știrile canalelor de televiziune care vorbesc despre investițiile la bursă.

        Unii dintre noi suntem absorbiți complet de această imagine pe care nu o înțelegem, deși ne-am dori. Alții chiar o înțeleg. Mai mult chiar. Dacă alte țări sunt experte în investițiile la bursă, în cazul românilor nu putem afirma același lucru.

            Ideea esențială care ar trebui să se desprindă este faptul că pentru a investi la bursă, chiar dacă este o sumă mică, trebuie să cunoaștem cât de cât domeniul, măcar fundamentele. Altfel riscăm să pierdem banii.

          Resurse pentru asimilarea cunoștințelor există sub tot soiul de forme, fie că vorbim despre informații și tutoriale pe care le poți accesa pe internet sau despre un curs specific care te-ar ajuta mult mai mult. Este adevărat, găsești pe internet mii de tutoriale despre investițiile la bursă, dar informația furnizată în mod organizat și structurat în cadrul unui curs este esențială pentru creșterea șanselor să investești în cunoștință de cauză. Un astfel de curs cu multe informații valoroase este oferit de profitpoint.ro. Este suficient să accesezi secțiunea cursuri de pe site-ul lor pentru a afla detalii care te pot duce spre culmile investițiilor la bursă.

             Probabil că te gândești ce sumă îți trebuie pentru a investi în acest mod. Este o întrebare firească pe care persoanele interesate de acest domeniu și-o adresează, dar poți afla care este suma minimă de investit la bursă din următoarele rânduri.

                Pentru a investi la bursă este nevoie să știi în primul rând că poți investi orice sumă, important este să o faci în mod constant, adică lunar. Poți alege să te ocupi singur sau o poți face cu un broker, dar în situația în care alegi serviciile unui broker, nu uita că tu ești responsabil pentru banii pierduți. Tu pierzi banii, nu brokerul.

          Unul dintre sfaturi este să alegi investiția cu bani virtuali prin intermediul diferitelor site-uri specializate care îți oferă perioade demo pe care le poți testa.

        Un alt sfat este să angajezi un broker specialist și renumit pentru cunoștințele și profesionalismul său, care poate fi un început bun în ghidarea ta către alegerea celor mai profitabile soluții. Cu alte cuvinte, către minimizarea riscurilor de a pierde sumele investite.

       Așadar, investește singur în companiile dorite cu ajutorul unui broker sau apelează la un Fond de investiții.

            Dacă investești singur în companiile listate la bursă, trebuie să o faci prin intermediul unui broker care solicită de obicei o sumă cuprinsă între 0 și 3000 de lei, sumă inițială care reprezintă de fapt suma obligatorie pentru deschiderea contului.

         După ce a fost deschis contul poți depune constant (lunar) o anumită sumă. Reține un alt aspect. Comisionul brokerului depinde de cunoștințele și sfaturile pe care ți le oferă, precum și de alte servicii necesare investiției responsabile. Așadar, alege un broker al cărui comision să nu fie foarte mic.

               Dacă alegi pe altcineva să investească banii tăi la bursă trebuie să depui banii într-un fond de investiții despre care în prealabil este nevoie să afli în ce investește fondul respectiv. Și în acest caz este necesară o sumă minimă inițială între 0 și 10.000, dar asta depinde de la fond la fond. Trebuie să știi că această sumă inițială este stabilită pentru o perioadă minimă de investiție, iar în situația în care decizi să retragi suma înainte de expirarea perioadei minime, vei plăti un comision fondului.

            Dacă ți-ai propus să investești la bursă, asigură-te că dispui de o sumă pe care nu este nevoie să o folosești în alte scopuri. Trebuie să fii conștient că indiferent de cunoștințele tale foarte solide în acest domeniu sau de serviciile profesionale ale brokerului, există totuși riscuri. Riscul de a pierde bani.

              Așadar, începe cu pași mici. Testează cu bani virtuali, după care investește sume minime reale.

          Accesează profitpoint.ro pentru resurse valoroase privind investițiile la bursă, dar și multe alte informații prețioase despre acest domeniu.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.