AcasăEconomieAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale: 165 de fermieri şi procesatori selectaţi pentru...

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale: 165 de fermieri şi procesatori selectaţi pentru finanţare cu peste 154 de milioane de euro

În cadrul aceleiaşi etape a sesiunii, au fost depuse 237 de cereri de finanţare (în valoare de 191 de milioane de euro), din care, pe lângă cele 165 de cereri selectate pentru finanţare, au fost declarate eligibile şi alte 17 cereri, dar fără finanţare, din cauza epuizării fondurilor disponibile.

Alte 53 de cereri de finanţare nu au îndeplinit condiţiile pentru a fi declarate eligibile (49 proiecte sunt neeligibile şi 4 neconforme) şi alte două cereri au fost retrase, mai precizează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor.

De asemenea, AFIR a publicat Raportul de selecţie lunar pentru etapa a III-a, 2022, a submăsurii 4.2 (Sprijin pentru investiţii noi, extindere şi modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole) pentru plante proteaginoase. 

Pentru investiţiile în procesarea, au fost selectate 18 proiecte în valoare de 15,7 milioane de euro, cu care AFIR va încheia în perioada următoare contracte de finanţare. În total, în această etapă, au fost depuse şi evaluate de către experţii AFIR 36 de proiecte însumând peste 33 de milioane de euro, din care, suplimentar celor 18 proiecte selectate, 7 proiecte au fost declarate eligibile fără finanţare, 7 cereri de finanţare au fost declarate neeligibile, iar 4 proiecte au fost retrase de către solicitanţi. 

În acelaşi timp, AFIR a publicat şi Raportul de selecţie lunar aferent etapei a III, 2022, a submăsurii 6.3 (Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici) din zona montană.

Având în vedere solicitările de finanţare depuse şi aprobate, fondurile disponibile au fost epuizate integral şi astfel că, după finalizarea procesului de evaluare a tuturor celor 119 cereri de finanţare depuse în această etapă, 81 de proiecte, în valoare de 1,2 milioane de euro, au fost declarate eligibile fără finanţare, şi alte 34 de proiecte au declarate neeligibile, 2 neconforme şi 2 au fost retrase.

Ultimele Articole